Chapter 5 Ethernet (802.3) Switched LANs Flashcards Preview

Networking > Chapter 5 Ethernet (802.3) Switched LANs > Flashcards

Flashcards in Chapter 5 Ethernet (802.3) Switched LANs Deck (70):
1

1) A local area network operates ________.
A) on a customer premises
B) between customer premises
C) both A and B
D) neither A nor B

Answer: A

2

2) What type of switch connects users to the network?
A) user switches
B) core switches
C) access switches
D) workgroup switches

Answer: D

3

3) What type of switch connects switches to other switches?
A) trunk switches
B) core switches
C) workgroup switches
D) none of the above

Answer: B

4

4) In LANs, ________ typically is for ________.
A) optical fiber, access lines
B) UTP, access lines
C) UTP, trunk lines
D) none of the above

Answer: B

5

5) In LANs, optical fiber typically is used in ________.
A) trunk lines
B) access lines
C) workgroup switches
D) core switches

Answer: A

6

6) Optical fiber's main advantage over UTP is ________.
A) lower cost
B) lower fragility
C) higher speed
D) greater distance span

Answer: D

7

7) What organization creates Ethernet standards? (Give the most specific answer.)
A) IEEE
B) IETF
C) ISO
D) OSI

Answer: A

8

8) What 802 Working Group creates Ethernet standards?
A) 802.1
B) 802.2
C) 802.3
D) 802.11

Answer: C

9

9) (T/F) In this book, we use the terms Ethernet and 802.3 interchangeably.

Answer: TRUE

10

10) Which working group is likely to develop security standards to be used by multiple LAN/WAN technologies?
A) 802.1
B) 802.e
C) 802.3
D) 802.11

Answer: A

11

11) Ethernet standards are specified at the ________ layer.
A) physical
B) internet
C) both A and B
D) neither A nor B

Answer: A

12

12) Ethernet standards are specified at the ________ layer.
A) physical
B) data link
C) both A and B
D) neither A nor B

Answer: C

13

13) Ethernet standards are specified at the ________ layer.
A) Internet
B) transport
C) both A and B
D) neither A nor B

Answer: D

14

14) Ethernet has only a single standard at the ________ layer.
A) physical
B) MAC
C) data link
D) Internet

Answer: B

15

15) Physical layer standards govern ________.
A) frame structure
B) signaling
C) both A and B
D) neither A nor B

Answer: B

16

16) In binary signaling there is (are) ________ state(s).
A) one
B) two
C) a number of
D) an infinite number of

Answer: B

17

17) In digital signaling there is (are) ________ state(s).
A) one
B) two
C) a small number of
D) an infinite number of

Answer: C

18

18) Which of the following is relatively immune to small errors?
A) analog signaling
B) binary signaling
C) both A and B
D) neither A nor B

Answer: B

19

19) What form of transmission is most resistant to transmission errors?
A) digital
B) analog
C) Both are about equally resistant to transmission errors.
D) none of the above

Answer: A

20

20) What type of copper wiring is widely used in Ethernet?
A) optical fiber
B) 4-pair UTP
C) both A and B
D) neither A nor B

Answer: B

21

21) How many wires are there is a UTP Ethernet cord?
A) 1
B) 2
C) 4
D) 8


Answer: D

22

22) 4-pair UTP terminates in a(n) ________ connector.
A) USB
B) RJ-45
C) SC
D) standard telephone


Answer: B

23

23) Four-pair UTP uses ________ connectors.
A) universal
B) binary
C) ST or SC
D) none of the above


Answer: D

24

24) The main benefit of parallel transmission over serial transmission is ________.
A) reliability
B) speed
C) both A and B
D) neither A nor B


Answer: B

25

25) UTP categories rate the ________ of UTP cabling.
A) quality
B) speed
C) quality-of-service performance
D) error performance

Answer: A

26

26) CAT 5e and CAT 6 wiring can carry Ethernet traffic 100 meters up to ________.
A) 10 Mbps
B) 100 Mbps
C) 1 Gbps
D) 10 Gbps

Answer: C

27

27) Which UTP quality levels can send signals at 10 gigabits per second?
A) category 6
B) category 6A
C) both A and B
D) neither A nor B

Answer: C

28

28) Which UTP quality levels are needed to send signals 100 meters at 10 gigabits per second?
A) category 6
B) category 6A
C) both A and B
D) neither A nor B

Answer: B

29

29) Untwisting wire pairs no more than 1.25 cm (a half inch) at their ends reduces ________.
A) interference
B) crosstalk interference
C) terminal crosstalk interference
D) none of the above

Answer: C

30

30) In optical fiber, light travels through the ________.
A) core
B) cladding
C) both A and B

Answer: A

31

31) When the light energies of two pulses arrive at overlapping times, this is ________.
A) multimode transmission
B) modal bandwidth
C) modal dispersion
D) modal interference

Answer: C

32

32) Modal dispersion limits transmission distance in ________.
A) multimode fiber
B) single-mode fiber
C) both A and B
D) neither A nor B

Answer: A

33

33) Fiber that has a core diameter of 8 microns is ________.
A) multimode fiber
B) single-mode fiber
C) full duplex fiber
D) exceptionally fast

Answer: B

34

34) The longest transmission distances are possible with ________.
A) USB
B) UTP
C) single-mode fiber
D) multimode fiber

Answer: C

35

35) Which of the following is used most heavily in LANs for fiber transmission links?
A) modal bandwidth fiber
B) 1.550 nm fiber
C) single-mode fiber
D) multimode fiber

Answer: D

36

36) Optical fiber cords use two strands ________.
A) for reliability through redundancy
B) to form a complete electrical loop
C) to double the transmission speed
D) for full-duplex transmission

Answer: D

37

37) The ability to transmit in two directions simultaneously is ________.
A) parallel communication
B) full-duplex communication
C) both A and B
D) neither A nor B

Answer: B

38

38) The distance between two corresponding points in adjacent cycles is the ________.
A) frequency
B) wavelength
C) bandwidth
D) span

Answer: B

39

39) Which light wavelength dominates in LANs?
A) 850 nm
B) 1,310 nm
C) 1,550 nm
D) 1 Gbps

Answer: A

40

40) ________ fiber is being sold today.
A) OM2
B) OM4
C) both A and B
D) neither A nor B

Answer: B

41

41) Link aggregation can increase trunk speed by a factor of ________.
A) two
B) three
C) both A and B
D) neither A nor B

Answer: C

42

42) Ethernet usually has a 100 meter distance limit for ________.
A) physical links
B) data links
C) routes
D) both A and B

Answer: A

43

43) At what layer is the 100BASE-TX standard?
A) physical
B) data link
C) Internet
D) physical and data link

Answer: A

44

44) Ethernet addresses were formerly called ________ addresses.
A) MAC
B) EUI-48
C) both A and B
D) neither A nor B

Answer: A

45

45) The official name for Ethernet addresses is the ________ addresses.
A) MAC
B) EUI-48
C) both A and B
D) neither A nor B

Answer: B

46

46) The Ethernet data field contains ________.
A) a packet
B) the LLC subheader
C) both A and B
D) neither A nor B

Answer: C

47

47) The purpose of LLC subheader is to ________.
A) permit error detection
B) divide the data field from the trailer
C) divide the header from the data field
D) designate the type of packet in the data field

Answer: D

48

48) The Ethernet length field gives the length of the ________.
A) frame
B) frame, less the frame check field's size
C) data field
D) data field plus PAD

Answer: C

49

49) If an Ethernet receiver detects an error in an arriving frame, it ________.
A) drops the frame
B) sends an ACK to the sender
C) sends a NACK to the receiver
D) sends the sender a retransmission request frame

Answer: A

50

50) Using priority in Ethernet requires the use of ________ fields.
A) QoS
B) flag
C) extension
D) tag

Answer: D

51

51) An Ethernet switch knows ________.
A) an IP address for each EUI-48 address
B) a single port number for each EUI-48 address
C) multiple port numbers for each EUI-48 address
D) the entire path from the source host to the destination host

Answer: B

52

52) Switches in an Ethernet LAN are organized in a ________ topology.
A) mesh
B) hierarchical
C) point-to-point
D) bus

Answer: B

53

53) In a ________ topology, there is only one possible path between any two hosts.
A) mesh
B) hierarchical
C) both A and B
D) neither A nor B

Answer: B

54

54) Ethernet is inexpensive thanks to ________.
A) its hierarchical topology
B) its use of multiple switches
C) its use of regeneration
D) its use of the Rapid Spanning Tree Protocol

Answer: A

55

55) Ethernet becomes the dominant of LAN technology primarily because of its ________.
A) high speed, compared with competing technologies
B) use of multiple switches
C) low cost, compared with competing technologies
D) sophistication, compared with competing technologies

Answer: C

56

56) Ethernet's hierarchical topology makes it ________.
A) expensive
B) reliable
C) both A and B
D) neither A nor B

Answer: D

57

57) Ethernet's hierarchical topology tends to create ________.
A) greater reliability
B) lower cost per frame handled
C) both A and B
D) none of the above

Answer: B

58

58) Which of the following can increase reliability considerably in an Ethernet LAN?
A) using a hierarchical topology
B) using a mesh topology
C) using a bus topology
D) using the Rapid Spanning Tree Protocol

Answer: D

59

59) Creating effective backup links in RSTP is ________.
A) completely automatic
B) simple and largely automatic
C) difficult and time consuming
D) impossible

Answer: C

60

60) Ethernet can offer ________ priority levels.
A) up to 2
B) up to 4
C) up to 8
D) Ethernet cannot offer priority levels.

Answer: C

61

61) Managed Ethernet switches ________.
A) are not standardized
B) are managed by an outsourcing company
C) reduce hardware costs
D) reduce labor costs

Answer: C

62

62) Strong security is needed to ________.
A) collect information from remote switches
B) reconfigure remote switches
C) have a MIB
D) reduce total costs

Answer: B

63

63) What is the maximum power for POE Plus in the standard?
A) 15 watts
B) 25 watts
C) 75 watts
D) 150 watts

Answer: B

64

64) Under the standard, Ethernet switches can provide enough power over UTP for ________.
A) wireless access points
B) voice over IP telephones
C) both A and B
D) neither A nor B

Answer: C

65

65) Under the standard, Ethernet switches can provide enough power over UTP for ________.
A) wireless access points
B) desktop computers
C) both A and B
D) neither A nor B

Answer: A

66

66) The ________ standard was created to prevent attackers from walking in and simply plugging a computer into a wall jack and therefore accessing the network.
A) Ethernet firewall
B) 802.1AE
C) 802.3X
D) 802.1X

Answer: D

67

67) In 802.1X, the workgroup switch is the ________.
A) authentication server
B) authenticator
C) both A and B
D) neither A nor B

Answer: B

68

68) Which of the following is a benefit of using a central authentication server?
A) consistency in authentication
B) faster changes when authentication information needs to be changed
C) both A and B
D) neither A nor B

Answer: C

69

69) A man in the middle attack ________.
A) reads traffic traveling between one host to another
B) creates a denial service attack on both parties
C) creates a denial of service attack against the client
D) none of the above

Answer: A

70

70) ARP cache poisoning can be defeated using ________.
A) 802.1X
B) 802.3 Lock
C) 802.1AE
D) 802.2

Answer: C