Udleveringsgrupper for receptpligtige lægemidler Flashcards

1
Q

Hvad er A?

A

Udleveringsgruppe A er altid receptpligtig, og må kun udleveres én gang efter samme recept, men apoteket må dog godt dele recepten op i mindre portioner, hvis lægemidlet er godkendt til at blive delt op i mindre pakningsstørrelser.

Lægen kan ikke udskive en recept med flere udleveringer af det samme lægemiddel, medmindre lægemidlet er anvist som dosisdispensering

Lægemidler i udleveringsgruppe A kan være estimeret til både mennesker eller dyr.

How well did you know this?
1
Not at all
2
3
4
5
Perfectly
2
Q

Hvad er B?

A

Udleveringsgruppe B er altid receptpligtig, og må gerne udleveres flere gange, hvis receptudstederen har skrevet, hvor mange lægemidler der må udleveres, og et bestemt tidsmellemrum med næste udlevering af, næste lægemiddel.

Dette gælder ikke, hvis der er anvist dosisdispensering på recepten.

Lægemidler i udleveringsgruppe B kan være estimeret til både mennesker eller dyr.

How well did you know this?
1
Not at all
2
3
4
5
Perfectly
3
Q

Hvad er A§4?

A

Udleveringsgruppe A§4 er altid receptpligtig, og må kun udleveres én gange efter samme recept og den må ikke deles op i mindre portioner. Hvis recepten angiver at der er tale om dosisdispensering, så må den gerne udleveres flere gange efter samme recept.

Udleveringgruppe A§4 bliver særligt overvåget, fordi lægemidlet i denne gruppe indeholder euforiserende og/eller afhængighedsskabende stoffer.

Udleveringgruppe A§4 kan være estimeret til både mennesker og dyr.

How well did you know this?
1
Not at all
2
3
4
5
Perfectly
4
Q

Hvad er NBS?

A

Må kun udleveres til sygehuse eller efter anvisning af læger på sygehuse samt efter anvisning af nærmere bestemte speciallæger. Speciallæger og sygehuslæger.

How well did you know this?
1
Not at all
2
3
4
5
Perfectly