7-8 Flashcards

1
Q

Produktnivåer

A
produktet består av fem nivåer.
Kjerneproduktet
Det konkrete produktet
Det forventede produktet
det utvidede produktet 
det potensielle produktet
How well did you know this?
1
Not at all
2
3
4
5
Perfectly
2
Q

Kjerneproduktet

A

Produktet tilfredsstillelse av behov, altså ikke selve det fysiske produktet. La oss si man drar på kino, så kan kjerneproduktet være opplevelsen og og spenningen filmen gir.

How well did you know this?
1
Not at all
2
3
4
5
Perfectly
3
Q

Det konkrete produktet

A

hvis vi holder oss til eksemplet her, er det konkrete produktet filmen.

How well did you know this?
1
Not at all
2
3
4
5
Perfectly
4
Q

Det forventede produktet

A

Er de tilleggsverdiene vi forventer når vi kjøper et produkt. Holder vi oss til kinoen så vil det forventede produktet være at vi forventer at setene er gode, og at det er mulig å kjøpe snacks.

How well did you know this?
1
Not at all
2
3
4
5
Perfectly
5
Q

Det utvidede produktet

A

Det er den delen av produktet som kan avgjørende om kunden velger de samme igjen. Med det utvidede produktet menes service,kundestøtte,levering, ting som betyr noe for kjøperne, og som de ikke forventer. eks: at banken ringer opp og spør om det er noe de kan gjøre.

How well did you know this?
1
Not at all
2
3
4
5
Perfectly
6
Q

Det potensielle produktet

A

Alle mulige endringer og tilføyelser som produktet kan gjøres til gjenstand for i fremtiden. En bedrift er nødt til å strekke seg til for å kunne henge med i tiden og yte sitt beste for forbrukerne. Det er de tingene man må forbedre seg på.

How well did you know this?
1
Not at all
2
3
4
5
Perfectly
7
Q

Produktutviklingprosessen

A

En prossess som starter med en ide og slutter npr det ferdige produktet lanseres på markedet. Alt har startet som en innovasjon før.

Består av 6 trinn
ideinnsamling
utsiling
økonomisk analyse
utvikling
testsalg
lansering
How well did you know this?
1
Not at all
2
3
4
5
Perfectly
8
Q

Ideinnsamling

A

Her tar man med ideer som kan komme fra publikum,eksperter og forhandlere. Dersom bedriften vil være innovativ, er den avhengig av å stadig motta nye prdouktidder

How well did you know this?
1
Not at all
2
3
4
5
Perfectly
9
Q

utsiling

A

i denne fasen må man fjerne de mest urealistiske og tåpeligste ideene, her kan man gå på en smell og enten sile bort de beste ideene eller ende opp med en idé som ikke kommer til å slå an på markedet. Disse to situasjonene kan kalles for en go-error og en drop-error Eks friends.

How well did you know this?
1
Not at all
2
3
4
5
Perfectly
10
Q

Økonomisk analyse

A

I dette trinnet skal man forsøke å danne seg et bilde av hvor stort salget kan bli, ut fra en vurdering av markedets størrelse. Finne ut hvor mye kostnadene blir.

How well did you know this?
1
Not at all
2
3
4
5
Perfectly
11
Q

utvikling

A

her legger man til rette for at produktet skal bli så bra som mulig og man utvikler en prototype av produktet. man utfører
Funksjonstester: om produktet fugnerer som det skal,

Forbrukertester: En test der et utvalg forbrukere prøver ut produktet.

Produksjonstester: er tester som skal vise om det er mulig å produsere produktet i en større skala.

How well did you know this?
1
Not at all
2
3
4
5
Perfectly
12
Q

Testsalg.

A

I dette trinnet test selges produktet på markedet uten at forbrukeren vet at det er test salg. Det pakkes prises og plasseres med andre produkter i butikkhyllene. Hensikten er å finne ut hvordan brukerne reagerer, om de kjøper det igjen og om de kjøper produktet.

How well did you know this?
1
Not at all
2
3
4
5
Perfectly
13
Q

Lansering

A

Hvis testsalget svarer til forventningene, lanserer bedriften produktet. Det er tre mulige tidspunkter å lansere det på. Først på markedet, parallell lansering og sen lansering

How well did you know this?
1
Not at all
2
3
4
5
Perfectly
14
Q

Fordeler med forskjellige lansering

A

Dersom en bedrift velger å lansere først, så kan bedriften prise det ganske høyt.

Dersom bedriften velger å parallell lansere, som er at to eller flere produsenter har utviklet samme type produkt på samme tidspunkt. Vil markedspåvirkningen være større, fordi flere bedrifter kjøper Eks. reklame

Dersom produktet lanseres sent, så har konkurrentene allerede gjort alt arbeidet med å gjøre produktet kjent. og man kan vite feil som ikke må gjøres.

How well did you know this?
1
Not at all
2
3
4
5
Perfectly
15
Q

Hva er service?

A

Service er en positiv ytelse i en eler annen form. og er en verdi som kommer i tillegg til hovedytelsen.

Service er viktig fordi det er ofte den lille, uventede oppmerksomheten som gir kunden en positiv opplevelse. God service gjør også kunden trygg, la oss si det er noe feil med produktet, så vet forbrukeren at de kan ta en tur innom dersom det er noe. Service gir også et bra rykte. Dette kan føre til at etterspørselen øker.

How well did you know this?
1
Not at all
2
3
4
5
Perfectly
16
Q

Hva mener vi med ‘‘Service er en del av produktleveransen’’

A

Det vi mener da vi sier at «service er en del av produktleveransen» mener vi at om man har kjøpt et stort kjøleskap og ikke klarer å få det med seg, så forventer man som forbruker hjelp. Enten kan man låne en henger på stedet eller så får man produktet levert på døra, dette er også en del av servicen.

17
Q

Fordeler og ulemper med pris som konkurransemiddel

A

Pris er enkelt å bruke og gir raske resultater

Prisreduksjon kan føre til økt etterspørsel, økt totalforbruk, forbrukeren kjøper det nedsatte produktet fremfor konkurrentenes varer.

Pris påvirker bedriften drastisk. dersom bedriften setter for høy pris påvirker det både omdømmet til produktet og bedriften. Dersom prisen er for lav, kan man vi nygsjerrige og stille spørsmålet til produktets kvalitet

Pris er det konkurransemiddelet som er enklest å kopiere

Prisen kan si noe om hvilke målgrupper bedriften henvender seg til

18
Q

Introduksjonsfasen

A

Introduksjons fasen: produktet lanseres på markedet, og slaget øker langsomt salgs og reklamekostnadene er høye fordi det er vikitg å gjøre produktet kjent. Bedriften kan velge mellom skumme-fløte-strategien og inntreningstrategien

19
Q

Hvordan er prisen i de forskjellige livs grafene?

A

Introduksjons fasen: Høy pris, lav pris eller samme som konkurrentene. Lavest mulig pris er til selvkost eller tilsvarende vanligste er å starte med lavest for å få opp salgsvolumet.

Vekst fasen: Prisen holdes på samme nivå eller reduseres noe, det siste ofte som følge av lavere enhetskostnader for bedriften

Modningfasen: Prisen holdes på samme nivå eller reduseres som følge av lave enhetskostnader, for eksempel stor produksjon

tilbakegangfasen: Lavere pris på grunn av fravær av markedsføringskostnader og ønske om å bli kvitt varer på lager.

20
Q

sortiment

A

Produktsortiment er sammensetningen av alle produkter som en selger tilbyr markeet. Produktsortiment i en klesforretning kan være forskjellige typer, bukser gensere og undertøy.

21
Q

Prisettingmetode i Fixwaveub

A

Vi i fixwaveub skal fikse iphone 6 skjermer og selge skjermbeskyttere og gjennomsiktige deksler. Dersom vi skal finne en pris for tjenesten og varen må vi først og fremst bestemme prisen fra selvkostkalkyle. Her finner man hvor mye produktet koster. Dette gir oss informasjon om hva minste prisen er vi kan ta før vi går i minus. Jeg tror og vet at vi i fixwaveUb har prissatt tjensten og varen vår ut fra konkurrentenes priser. Dette er konkurransestyrt prissetning. Der prisen tilpassess med andre ord konurrentes priser. Det er viktig for oss å ha billigst som mulig pris slik at vi kan konkurerre. Det handler om å være billigst og samtidig tjene bra på salgene sine.

22
Q

Skummefløtestrategien

A

produktet prises høyt, slik at bedriften tjener inn utviklingskostnadene raskest mulig. Vi skiller mellom langsom og rask skumming.

Rask så introduseres produktet med høy pris og høye reklamekostnader.

langsom så introduseres produktet til en høy pris men med lave kostnader.

23
Q

inntergningstrategien

A

prise produktet lav i introduksjonsfasen, sliik at det blir hurtigst mulig akespert i markedet.

24
Q

Vekstafasen

A

Produktet blir mer kjent og akseptert, slik at salget betydlig øker. Det begynner å gi fortjenste fordi de totalte kostnadene pr.enhet blir lavere og lavere på grunn av stort produksjonsvolum

25
Q

Modningsfasen

A

Består av tre trinn: Vekst,stabilitet og overmodning. Mår produktet er i vekst, er det kjent for de fleste i markedet. etterspørselen er stor. Stabilitet vil si at salgskurven har nådd toppen. Når produktet er overmodent, begynner salget å avta.

26
Q

Forlengere i modningsfasen

A

Utvikling av markedet: bedriften prøver å få ikke brukere til å bli brukere, bedriften kan gå inn på nye segmenter, bedriften kan prøve å kapre kunder.

Utvikling av produktet: utvikle tilleggsutryt til produktet eller gjøre noe med produktets størrelse, vekst eller andre egenskaper, gjøre noe med utformingen.

Annet: senke prisen

27
Q

Sortimentspolitkk

A

Sortimentspolitkk vil si å ta avjørelse om hva slags sortiment vi skal tilby markedet. Vi kan bestemme

sortimentsbredde: hvor mange produktgrupper bedriften ønsker å tilby. Produktgrupper hos kiwi er blant annet melkeprodukter,mineralvann,vaskemidler og grønnsaker.
sortimentsdybde: hvor mange produktvarianter det er innenfor hver produktgruppe. Hos kiwi kan vi finne melkeprodukter. denne prodktgruppen består av disse forskjellige varanter, eks helmelk og lettmelk.
konsistens: sammenhengen produktene som skal tilbys. bedriften selger. Eks en bensinstasjon selger hovedsakelig bensin, men de selger også mat og drikke.

28
Q

hovedmetoder for prissetting.

A

Det finnes 5 hoved metoder for prissetting. Det er: kostnadsbaserte, etterspørselsbaserte, konkurranse, dynamisk og psykologisk prissetting. Kostnadbasert prissetting settes prisen til ikke så altfor høyt. Det skal kunne dekke kostnadene. Etterspørselen settes prisen oftere høyere enn det selve produktet kan være verdt. Konkurransebasert prissetting må man sette prisen med andre konkurrenter slik at man ikke taper mot en motstander. Dynamisk prissetting har ikke noen fast pris. Man velger på stedet og forhandler om prisen. Eks på loppemarked.