Math Flashcards

1
Q

Mis on naturaalarvude hulga omadused?

A

Naturaalarve saab kujutada arvteljel punktidena. Naturaalarve saab järjestada. Naturaalarvude hulk on lõpmatu. Naturaalarvude hulgas leidub esimene ja iga arvu korrale temale järgnev arv, kuid ei leidu niisugust arvu, mis oleks teistest naturaalarvudest suurem. Naturaalarvude hulk on kinnine liitmise ja korrutamise suhtes, sest iga kahe naturaalarvu summa ja korrutis on naturaalarv.

How well did you know this?
1
Not at all
2
3
4
5
Perfectly
2
Q

Mis on täisarvude hulga omadused?

A

Täisarve saab kujutada punktidena arvteljel. Täisarve saab järjestada. Täisarvude hulk on lõpmatu, selles ei leidu suurimat ega ka vähimat arvu. Täisarvude hulk on kinnine liitmise, lahutamise ja korrutamise suhtes s.t et kahe täisarvu liitmisel, lahutamisel ja korrutamisel saame alati täisarvu. (jagamise tulemisega vastupidi s.t et täisarvu alati ei saa)

How well did you know this?
1
Not at all
2
3
4
5
Perfectly
3
Q

Mis on ratsionaalarvude hulga omadused?

A

Ratsionaalarve saab kujutada punktidena arvteljel. Ratsionaalarvude hulk on tihe arvuhulk, s.t et iga kahe ratsionaalarvu vahel paikneb alati veel ratsionaalarve. Ratsionaalarvude hulk on lõpmatu, selles puudub vähim kui ka suurim arv. Ratsionaalarvude hulk on, mis on kinnine, liitmise, lahutamise, korrutamise ja nullist erine arvuga jagamise suhtes.

How well did you know this?
1
Not at all
2
3
4
5
Perfectly