11 - Wochentage, Monate, Jahreszeiten Flashcards Preview

Albanisch Grundwortschatz > 11 - Wochentage, Monate, Jahreszeiten > Flashcards

Flashcards in 11 - Wochentage, Monate, Jahreszeiten Deck (49):
0

der Montag

e hënë

1

der Dienstag

e martë

2

der Mittwoch

e mërkurë

3

der Donnerstag

e enjte

4

der Freitag

e premte

5

der Samstag

e shtunë

6

der Sonntag

e dielë

7

Frühling

pranverë

8

der Sommer

verë

9

der Herbst

vjeshtë

10

der Winter

dimër

11

Januar

janar

12

Februar

shkurt

13

März

mars

14

April

prill

15

Mai

maj

16

Juni

qershor

17

Juli

korrik

18

August

gusht

19

September

shtator

20

Oktober

tetor

21

November

nëntor

22

Dezember

dhjetor

23

Süd

jug

24

Nord

veri

25

Ost

lindje

26

West

perëndim

27

besuchen

vizitoj

28

der Coiffeur

flokëtorja

29

der/die Cousin-e

kushëriri / kushërira

30

Eltern

prindërit

31

die Ferien
die Sommerferien

pushimet
pushimet e vëres

32

der Fussball

futbolli

33

der Monat

muaji

34

das Picknick

pikniku

35

Am Montag...

Te hënen

Wochentage:
te + -n

36

Am 7. August

Ne datën 7 gjusht...
Me 7 gjusht...

37

Im April...

Në prill...

38

Im Sommer...

Në vëre...

39

Was macht Timi am Dienstag?

Çfare bën Timi të martën?

40

Wo genau in der Türkei?

Ku tamam në Turqi?

41

Am Anfang werden wir nach Zürich gehen.

Në fillim do të shkojme në Zyrih.

42

Und dann?

Po pastaj?

43

Dann werden wir nach Zürich reisen.

Pastajo do të udhëtojmë për në Zyrih.

44

Ich möchte am Strand tauchen

Unë dua të bëj plazh dhe të zhytem "schüttem"

45

Woche

javë

46

Leben deine Eltern in Rom?

Jetojnë prindrit e tu në Romë?

47

Schöne Ferien!

Pushime të gëzuara

48

Danke, dir auch

Faleminderit, edhe ty