deck_scrum_guide COPY Flashcards

1
Q

Definition of scrum

A

Scrum is een raamwerk waarbinnen mensen complexe adaptieve problemen kunnen aanpakken, terwijl het productief en creatief leveren van producten van de hoogst mogelijke waarde, Scrum is;- lichtgewicht;- eenvoudig te begrijpen;- moeilijk te begrijpen;- moeilijk te beheersen;

How well did you know this?
1
Not at all
2
3
4
5
Perfectly
2
Q

Four events for inspection and adaptation

A
  • sprint planning;- dagelijkse scrum;- sprint review;- sprint retrospectief;
How well did you know this?
1
Not at all
2
3
4
5
Perfectly
3
Q

Scrum team members

A
  • product owner;- development team;- scrum master;
How well did you know this?
1
Not at all
2
3
4
5
Perfectly
4
Q

Product owner

A

Is verantwoordelijk voor het maximaliseren van de waarde van het product en het werk van het ontwikkelingsteam. -> Het managen van de productachterstand

How well did you know this?
1
Not at all
2
3
4
5
Perfectly
5
Q

Product backlog management

A
  • het duidelijk uitdrukken van de product backlog items;- het bestellen van de items in de product backlog naar beste doelen en missies;- het optimaliseren van de waarde van het werk dat het ontwikkelingsteam doet;- het verzekeren dat de product backlog zichtbaar, transparant en duidelijk is voor iedereen, en laat zien waar het scrum-team vervolgens aan gaat werken, en - het verzekeren dat het ontwikkelingsteam de items in de backlog begrijpt tot op het benodigde niveau.

Vertaald met www.DeepL.com/Translator

How well did you know this?
1
Not at all
2
3
4
5
Perfectly
6
Q

Development team

A

Bestaat uit professionals die het werk doen om aan het eind van elke sprint een potentieel vrijgavetoename van een ‘klaar’ product te leveren. Alleen leden van het ontwikkelingsteam creëren de toename.

How well did you know this?
1
Not at all
2
3
4
5
Perfectly
7
Q

Scrum master

A

Is er verantwoordelijk voor dat scrum begrepen en uitgevoerd wordt. Is een dienend leider voor het scrumteam.

How well did you know this?
1
Not at all
2
3
4
5
Perfectly
8
Q

Scrum master to Product Owner

A
  • het helpen van het scrum-team te begrijpen dat er behoefte is aan een duidelijk en beknopt Product Backlog Management. - Inzicht in productplanning in een empirische omgeving - ervoor zorgen dat de eigenaar van het product weet hoe het product achterstallige product te regelen om de waarde te maximaliseren. - Begrijpen en beoefenen van wendbaarheid. - het faciliteren van scrum events zoals gevraagd of nodig.

Vertaald met www.DeepL.com/Translator

How well did you know this?
1
Not at all
2
3
4
5
Perfectly
9
Q

Scrum master to Development team

A

Scrummaster faciliteert ontwikkelingsteam: - het coachen van ontwikkelingsteam in zelforganisatie en cross-functionaliteit. - Het helpen van het ontwikkelingsteam om hoogwaardige producten te creëren. - Het wegnemen van belemmeringen voor de voortgang van het ontwikkelingsteam. - het faciliteren van scrum-events zoals gevraagd of nodig. - coachen van het ontwikkelingsteam in organisatorische omgevingen waar scrum nog niet volledig is overgenomen en begrepen.

Vertaald met www.DeepL.com/Translator

Scrum master facilitates development team:- coaching development team in self-organization and cross-functionality. - Helping development team to create high-value products. - removing impediments to development team’s progress. - facilitating scrum events as requested or needed. - coaching development team in organizational environments in which scrum is not yet fully adopted and understood.

How well did you know this?
1
Not at all
2
3
4
5
Perfectly
10
Q

Scrum master to organization

A

Scrummaster dient de organisatie:- Leiding geven aan en coachen van de organisatie bij het implementeren van scrum; - plannen van scrum-implementaties binnen de organisatie; - helpen van medewerkers en stakeholders om scrum en empirische productontwikkeling te begrijpen en uit te voeren. - het veroorzaken van verandering die de productiviteit van de scrum teams verhoogt; - het werken met andere scrum masters om de effectiviteit van de toepassing van scrum in de organisatie te verhogen.

Scrum master serves organization:- Leading and coaching the organization in its scrum adoption;- planning scrum implementations within organization;- helping employees and stakeholders understand and enact scrum and empirical product development. - causing change that increases the productivity of the scrum teams.- working with other scrum masters to increase the effectiveness of the application of scrum in the organization.

How well did you know this?
1
Not at all
2
3
4
5
Perfectly
11
Q

The Sprint

A

Is een tijdbox van één maand of minder waarin een ‘done’, bruikbare en potentieel vrij te geven productverhoging wordt gecreëerd. Tijdens de sprint;- er worden geen veranderingen aangebracht die het sprintdoel in gevaar brengen;- de kwaliteitsdoelstellingen nemen niet af;- de scope kan worden verduidelijkt en opnieuw worden onderhandeld tussen de producteigenaar en het ontwikkelteam naarmate er meer wordt geleerd.

Is a time-box of one month, or less during which a ‘done’, useable, and potentially releasable product increment is created. During the sprint;- no changes are made that would endanger the sprint goal;- quality goals do not decrease;- scope may be clarified and re-negotiated between the product owner and development team as more is learned.

How well did you know this?
1
Not at all
2
3
4
5
Perfectly
12
Q

Sprint planning

A

Is maximaal acht uur per dag voor een sprint van een maand in een tijdspanne van maximaal acht uur. Scrummaster zorgt ervoor dat dit evenement plaatsvindt. Antwoord sprintplanning;- wat kan er geleverd worden in de toename als gevolg van de komende sprint;- hoe zal het werk dat nodig is om de toename te leveren worden bereikt?

Is time-boxed to a maximum of eight hours for a one-month sprint. Scrum master ensures that event take place. Answer sprint planning;- what can be delivered in the increment resulting from the upcoming sprint?- how will the work needed to deliver the increment be achieved?

How well did you know this?
1
Not at all
2
3
4
5
Perfectly
13
Q

Sprint goal

A

Is an objective set for the sprint that can be met through the implementation of product backlog. It’s created during sprint planning meeting.

How well did you know this?
1
Not at all
2
3
4
5
Perfectly
14
Q

Daily scrum

A

Is een 15 minuten durend evenement van het ontwikkelingsteam om activiteiten te synchroniseren en een plan te maken voor de komende 24 uur. Het inspecteren van het werk sinds de laatste dagelijkse scrum en het voorspellen van het werk dat gedaan zou kunnen worden voor de volgende scrum. Teamleden leggen uit;- wat heb ik gisteren gedaan om het ontwikkelteam te helpen het sprintdoel te bereiken - wat zal ik vandaag doen om het ontwikkelteam te helpen het sprintdoel te bereiken - zie ik belemmeringen die mij of het ontwikkelteam ervan weerhouden om het sprintdoel te halen?

Is a 15 minute time-boxed event of the development team to synchronize activities and create a plan for the next 24 hours. Inspecting work since last daily scrum and forecast work that could be done for next one. Team members explain;- what did I do yesterday that helped the development team meet the sprint goal?- what will I do today to help the development team meet the sprint goal?- do I see any impediment that prevents me or the development team from meeting the sprint goal?

How well did you know this?
1
Not at all
2
3
4
5
Perfectly
15
Q

Sprint review

A

Is held at the end of a sprint to inspect the Increment and adapt product backlog if needed. It’s a four-hour time-boxed meeting for one-month sprint.

How well did you know this?
1
Not at all
2
3
4
5
Perfectly
16
Q

Sprint retrospective

A

Is een kans voor het scrumteam om zichzelf te inspecteren en een plan te maken voor verbeteringen die tijdens de volgende sprint moeten worden doorgevoerd. Het is een drie uur durende vergadering in een tijdspanne van een maand voor sprints. Doel van de terugblik is;- te bekijken hoe de laatste sprint is verlopen met betrekking tot mensen, relaties, processen en tools;- de belangrijkste punten die goed zijn gegaan en mogelijke verbeteringen te identificeren en te ordenen;- een plan te maken voor het implementeren van verbeteringen in de manier waarop het Scrum Team zijn werk doet;

Is an opportunity for the scrum team to inspect itself and create a plan for improvements to be enacted during the next sprint. It’s a three-hour time-boxed meeting for one-month sprints. Purpose of the retrospective is;- inspect how last sprint went with regards to people, relationships, processes and tools;- identify and order the major items that went well and potential improvements;- create a plan for implementing improvements to the way the Scrum Team does its work;

17
Q

Product backlog

A

Is an ordered list of everything that might be needed in the product and is the single source of requirements for any changes to be made to the product. It’s a living artifact.

18
Q

Sprint backlog

A

Is the set of product backlog items selected for the sprint, plus a plan for delivering the product increment and realizing the sprint goal.

19
Q

Increment

A

Is the sum of all the backlog items completed during a Sprint and the value of the increments of all previous sprints. at the end of the sprint the new increment must be “done” which means it must be usable condition and meet the scrum team’s definition of “done”.

20
Q

Definition of “done”

A

Definition varies significantly per scrum team. Members must have a shared understanding of what it means for work to be completed, to ensure transparency.