Diverse Flashcards

1
Q

Hvornår bruger man Coupe/Martini glas?

A

Cocktails i Coupe- og Martini glas skal i 99% af tilfældene serveres uden isterninger i glasset. Til gengæld vil det være en god ide, at køle glassene inden servering, ved enten at fylde dem med isterninger og lade dem stå, mens cocktailen laves, eller i en fryser/køleskab, for at kunne holde cocktailen kold i længere tid – og dermed forlænge ”levetiden” af cocktailen.

How well did you know this?
1
Not at all
2
3
4
5
Perfectly
2
Q

Hvornår bruges Lowball Glas

A

Lowball glas - også kendt som Old Fashioned glas, Rocks glas eller Tumbler glas – er, som navnet angiver, lave glas som ofte har en tyk bund. Den tykke bund gør det bl.a. muligt at ’muddle’ (morte) ingredienser direkte i glasset.

Lowball glasset bruges til mange slags cocktails - både ’shaken’ og ’stirred’, eller cocktails der skal “bygges” op, dvs. at cocktailen laves ved at tilføje én ingrediens efter den anden, uden at skulle ’shakes’, ’stirres’ eller ’straines’.

Det er det mest anvendte glas og bruges typisk altid, når en cocktail skal serveres med isterninger, og ikke indeholder en ingrediens med kulsyre.

How well did you know this?
1
Not at all
2
3
4
5
Perfectly
3
Q

Hvornår bruges Highball Glas

A

Highball glas er som oftest høje, tynde glas, som også går under navnene: Collins glas og Delmonico glas. Forskellen mellem de to er, at Collins glas ofte vil være slankere og højere end Delmonico glas.

Glasset bruges primært til drinks og cocktails, der indeholder ingredienser med kuldioxid (kulsyre) og serveres med isterninger. Dette skyldes, at glassets højde og vidde er ideelt til at holde på kuldioxiden (brusen), da der er længere til overfladen, samtidig med at det smalle design begrænser den mængde kuldioxid, der kan nå op til overfladen. Glassets høje men kompakte design medvirker herudover til, at indholdet holdes koldt i længere tid.

How well did you know this?
1
Not at all
2
3
4
5
Perfectly