Principles of Marketing - Kapitel 1 - Objectives Flashcards

1
Q

Fråga: Definiera marknadsföring och redogör för stegen i marknadsföringsprocessen

A

Svar: Marknadsföring är den process där företaget skapar värde för kunder och bygger starka relationer för att få värde tillbaka från kunderna.

Marknadsföringsprocessen involverar 5 steg. Första 4 stegen är att skapa värde för kunden.

  1. Marknadsförare behöver förstå marknaden och konsumenternas need och wants.
  2. Marknadsförare designar en konsumentdriven marknadsföringsstrategi med målet att få, behålla och öka fokuserade kundgrupper.
  3. Marknadsförare konstruerar ett marknadsföringsprogram som levererar överlägset värde.
  4. De 3 första stegen är basen för det fjärde steget som är att bygga lönsamma kundrelationer och skapa nöjdhet hos kunderna.
  5. I sista steget så skördar företaget frukterna av starka relationer till kunderna och får värde från kunderna.
How well did you know this?
1
Not at all
2
3
4
5
Perfectly
2
Q

Fråga: Förklara vikten av att förstå marknaden och kunderna samt identifiera 5 grundconcept på marknadsplatsen.

A

Svar: Att förstå konsumenters needs, wants och demands. De för att kunna skapa want-tillfredställande erbjudanden - för att bygga värdeladdade relationer med konsumenterna - där företaget sedan kan fånga in kundernas Lifetime value och skapa en större share of customer - Vilket resulterar i långvarig customer equity för företaget.

Grundkoncepten är:
needs, wants, demands - market offerings - värde och tillfredställelse - exchange och relationer samt marknaden.

Wants skapas av människans needs som är formade av deras kultur och personlighet.

När Wants blir uppbackade av köpkraft blir dom demands.

Företaget utlovar sedan fördelar som ska göra kunderna nöjda.

Genom företages produkter och tjänster så levereras nöjdhet och värde för kunderna - vilket resulterar i långvariga kundrelationer med utbyte åt båda hållen.

How well did you know this?
1
Not at all
2
3
4
5
Perfectly
3
Q

Fråga: Identifiera huvudelement av konsumentdriven marknadsföringsstrategi och diskuteras marknadsföringsstyrning som guidar marknadsstrategin.

A

Svar: För definiera vilka som är företagets kunder. Detta görs genom att dela in marknaden i segment av kunder och bestämma vilka segment som ska fokuseras. Därefter så bestämmer företaget hur de ska attackera den utvalda kundgruppen. Alltså hur man ska positionera sig och skilja sig på marknaden.

Production concept: Förbättra effektiviteten för att få ner priset.

Product concept: Förbättra kvalitet, prestanda och innovativa egenskaper hos produkten.

Sell concept: Handlar om att konsumenter inte köper tillräckligt av varan om man lägger fokus på storskaligt sälj och storskaliga kampanjer.

Marketing concept: Nå organisatoriska mål som beror på att bestämma need och wants på fokuserade marknader och leverera förväntad nöjdhet till kunderna mer effektivt och ändamålsenligt än vad konkurrenterna gör.

Societal marketing concept: Generera nöjdhet hos kunderna samtidigt som man har en långsiktig samhällsnytta genom hållbara marknadsstrategier - det är nyckeln till att både nå företagets mål och fylla deras skyldigheter.

How well did you know this?
1
Not at all
2
3
4
5
Perfectly
4
Q

Fråga: Diskutera hantering av kundrelationer samt identifiera strategier för att skapa värde för kunderna och få värde tillbaka från kunderna.

A

Svar: Customer relationship management är processen att bygga och behålla lönsamma kundrelationer genom att leverera överlägset värde och nöjdhet för kunden - målet är att skapa hög customer equity - som är totalen av livstidsvärdet för alla kunder sammanlagt. Nyckeln till långvariga relationer är skapande av överlägsen värde för kunden och kundens nöjdhet.

Företagen vill också bygga relationer som är långvariga för att öka share of customer. Olika typer av kunder kräver olika typer av strategier. Marknadsförarens mål är att bygga rätt relation med rätt kunder. I gengäld för att företaget skapar värde för kunden så ska kunderna skapa vinst och eget kapital för företaget.

Det räcker inte att företaget för detta ensamt. De måste arbeta nära partners inom och utom företaget. De måste därför vara bra på partner relationship management.

How well did you know this?
1
Not at all
2
3
4
5
Perfectly
5
Q

Fråga: Beskriv de huvudsakliga trenderna och de krafter som ändrar marknadsföringslandskapet i denna tiden av relationer.

A

Svar: Efter den stora reccentionen så lämnades konsumenter utan pengar och förtroende som kommer sätta spår en bra bit in i framtiden.
Företagen måste nu - mer än någonsin - lyfta fram varumärkets värde.

Den snabba teknologiska utvecklingen har skapat nya vägar att lära och relatera till individuella kunder. Det är nu lättare att selektera kunderna och skapa ett nära tvåvägsförhållande till kunderna. Marknadsföring har också blivit en huvudsaklig gren för ideella organisationer.

Då man oftast agerar globalt på marknaden. Oavsett om företaget är litet eller stort.

Dagens marknadsförare måste idag ta större ansvar för etiska frågor och samhället i stort. Samt deras påverkan på klimatet.

How well did you know this?
1
Not at all
2
3
4
5
Perfectly