JOSEPH BEUYS -2016 Flashcards

1
Q
A

JOSEPH BEUYS

De Horde:

De horde is een installatie waarbij een twintig tal sleden een VW busje verlaten. Elk van de sleden draagt een rolletje vilt, een hoopje vet en een zaklamp. Het is duidelijk een overlevingskit voor noodgevallen.

How well did you know this?
1
Not at all
2
3
4
5
Perfectly
2
Q

JOSEPH BEUYS

A

Stijlstroming: Zowel Performance, Land Art als Conceptuele Kunst.

Biografie: Beuys is negentien jaar oud tijdens het uitbreken van de tweede wereld oorlog. Hij neemt dienst als Luftwaffe piloot. Tijdens een van de vluchten wordt zijn vliegtuig neergehaald boven Rusland. Dankzij de Nomadische Tartaren overleefd hij deze crash.De Tartaren smeren zijn onderkoelde lichaam in met vet en wikkelen zijn lichaam in vilt. Later worden deze materialen kenmerkend voor het werk van Beuys.

How well did you know this?
1
Not at all
2
3
4
5
Perfectly
3
Q

Noem de twee thematiekken van Joseph Beuys

A
  • Uitnodigingen (stimulereren) om na te denken over de processen van het leven aansporingen in een proces van bewustwording. Aan de hand van de fysische eigenschappen van vet, vilt en honinh (warm-koud, geleidend-isolerend) die sumbolisch zijn voor sociale eigenschappen (sociaal geisoleerd).
  • Rituele, helende performances voor collectieve trauma’s zoals verstoorde relatie tussen mens en natuur, scheiding tussen oost en west, uitoring van de indianen, holocaust etc.
How well did you know this?
1
Not at all
2
3
4
5
Perfectly