Time Review Flashcards Preview

Japanese > Time Review > Flashcards

Flashcards in Time Review Deck (66):
1

うります

To sell

2

スーパー

Supermarket

3

およぎます

To swim

4

はなしを します

To talk

5

なに / なん

What

6

どんな

What kind of

7

いま なんじですか。

What time is it now?

8

いつ

When

9

だれ

Who

10

どうして

Why

11

おかねを だします

To withdraw money

12

びじゅつかん

Museum

13

ゆうびんきょく

Post office

14

びょういん

Hospital

15

にじ じゅうごふんです。

It is 2:15.

16

さんじ はんです。

It is 3:30.

17

ごご しちじに えいがに いきます。

I go to the movies at 7 PM.

18

ごご にじに がっこうに います。

I am in school at 2 PM

19

どこに いきますか。

Here are you going?

20

どこに いますか。

Where are you?

21

いま なんじですか。

What time is it now?

22

なんじに べんきょうしますか。

When do you study?

23

なにを べんきょうしますか。

What do you study?

24

どこで べんきょうしますか、

Where do you study?

25

くすりを かいに くすりやに いきます。

I go to the pharmacy to buy medicine.

26

てがみを だしに ゆうびんきょくに いきます。

I go to the post office to send a letter.

27

せんせいと はなしを しに びょういんに いきます。

I go to the hospital to talk with the doctor.

28

にじゅう たす さんじゅう は ごじゅう。

20 + 30 = 50

29

みます

See; look at

30

よんじゅう たす ごじゅう は きゅうじゅう。

40 + 50 = 90

31

はちじゅう たす にじゅう は ひゃく。

80 + 20 = 100

32

ごぜん いちじです。

It's 1 AM

33

ごご にじ はんです。

It's 2:30 PM

34

To sell

うります

35

Supermarket

スーパー

36

To swim

およぎます

37

To talk

はなしを します

38

What

なに / なん

39

What kind of

どんな

40

What time is it now?

いま なんじですか。

41

When

いつ

42

Who

だれ

43

Why

どうして

44

To withdraw money

おかねを だします

45

Museum

びじゅつかん

46

Post office

ゆうびんきょく

47

Hospital

びょういん

48

It is 2:15.

にじ じゅうごふんです。

49

It is 3:30.

さんじ はんです。

50

I go to the movies at 7 PM.

ごご しちじに えいがに いきます。

51

I am in school at 2 PM

ごご にじに がっこうに います。

52

Here are you going?

どこに いきますか。

53

Where are you?

どこに いますか。

54

What time is it now?

いま なんじですか。

55

When do you study?

なんじに べんきょうしますか。

56

What do you study?

なにを べんきょうしますか。

57

Where do you study?

どこで べんきょうしますか、

58

I go to the pharmacy to buy medicine.

くすりを かいに くすりやに いきます。

59

I go to the post office to send a letter.

てがみを だしに ゆうびんきょくに いきます。

60

I go to the hospital to talk with the doctor.

せんせいと はなしを しに びょういんに いきます。

61

20 + 30 = 50

にじゅう たす さんじゅう は ごじゅう。

62

See; look at

みます

63

40 + 50 = 90

よんじゅう たす ごじゅう は きゅうじゅう。

64

80 + 20 = 100

はちじゅう たす にじゅう は ひゃく。

65

It's 1 AM

ごぜん いちじです。

66

It's 2:30 PM

ごご にじ はんです。