Chapter 18 Flashcards Preview

MET CS 682 > Chapter 18 > Flashcards

Flashcards in Chapter 18 Deck (64):
1

1. An approach used to specify the software solution in terms of collaborating objects, their attributes and their methods is called object oriented design.

Answer: True Page: 646 LOD: Easy

2

2. An interface class is an object class that provides the means by which an actor can interface with the system.

Answer: True Page: 648 LOD: Easy

3

3. A dependency relationship is illustrated with a dashed arrow line.

Answer: True Page: 650 LOD: Easy

4

6. Method is the software logic that is executed in response to a message.

Answer: True Page: 651 LOD: Easy

5

7. In a pure object-oriented environment every piece of code exists inside an object class.

Answer: True Page: 648 LOD: Easy

6

8. An object-oriented system is structured into at least three different types of object classes.

Answer: True Page: 648 LOD: Easy

7

9. Entity classes are identified during systems analysis and usually correspond to items in real life and contain information, known as attributes, that describes the different instances of the entity.

Answer: True Page: 648 LOD: Easy

8

10. Interface classes are a means through which the attributes will interface with the instances of an entity.

Answer: False Page: 648 LOD: Medium
Rationale: Interface classes provide a means for the user to interface with the system.

9

11. The responsibility of the interface class is twofold: (1) it translates the user's input into information that the system can understand and use to process the business event; (2) it takes data pertaining to a business event and translates the data for appropriate presentation to the user.

Answer: True Page: 648-649 LOD: Easy

10

12. Controller classes implement the business logic or business rules of the system.

Answer: True Page: 649 LOD: Easy

11

13. System classes handle operating system-specific functionality.

Answer: True Page: 649 LOD: Easy

12

16. Persistence classes read and write to a database.

Answer: True Page: 649 LOD: Easy

13

17. Public attributes can be accessed and public methods can be invoked by any other method in any other class.

Answer: True Page: 650 LOD: Easy

14

18. Private attributes can be accessed and private methods can be invoked only by any method in the class in which the attribute or method is defined.

Answer: True Page: 650 LOD: Easy

15

19. A class responsibility is essentially the same thing as a class method.

Answer: True Page: 651 LOD: Medium

16

20. A class responsibility is implemented by the creation of one or more methods that may have to collaborate with other classes and methods.

Answer: True Page: 651 LOD: Medium

17

21. One technique for identifying behaviors is to search the use-case narrative for verb phrases.

Answer: True Page: 657 LOD: Medium

18

22. A class responsibility collaboration (CRC) card is a popular tool for documenting the behaviors and collaborations for an object.

Answer: True Page: 657-658 LOD: Easy

19

23. Sequence diagrams show us in great detail how the objects interact with each other in time sequence.

Answer: True Page: 659 LOD: Easy

20

26. Cohesion is the degree to which one class is connected to or relies upon other classes.

Answer: False Page: 666 LOD: Medium
Rationale: Coupling is the degree to which one class is connected to or relies upon other classes.

21

27. Ideally, object classes created for one information system should be able to be reused in other information systems.

Answer: True Page: 667 LOD: Easy

22

28. Reusability is why operating system-specific code and database specific code are often designed into system and persistence classes.

Answer: True Page: 667 LOD: Easy

23

29. A design pattern is a common solution to a given problem in a given context.

Answer: True Page: 668 LOD: Easy

24

30. One advantage of using design patterns is that they provide designers with a short-hand notation for discussing design issues.

Answer: True Page: 669 LOD: Easy

25

31. GOF behavioral patterns provide guidance on the way in which classes interact to distribute responsibility.

Answer: True Page: 669 LOD: Medium

26

32. GOF creational patterns provide guidance for designing classes to instantiate new objects.

Answer: True Page: 669 LOD: Medium

27

33. GOF structural patterns provide guidance on how classes can be designed to form larger structures.

Answer: True Page: 669 LOD: Medium

28

36. A component is a group of objects packaged together into one unit. An example of a component is a dynamic link library (DLL) or executable file.

Answer: True Page: 671 LOD: Easy

29

37. A communication diagram is similar to a sequence diagram. But while a sequence diagram focuses on the structural organization of objects in a network format, a communication diagram focuses on timing of messages.

Answer: False LOD: Medium
Rationale: A communication diagram is similar to a sequence diagram. But while a sequence diagram focuses on timing or sequence of messages, a communication diagram focuses on the structural organization of objects in a network format.

30

38. Communication diagrams depict the organizational units of programming code and how they interact.

Answer: False Page: 672 LOD: Easy
Rationale: This describes component diagrams.

31

39. Deployment diagrams are also implementation type diagrams that describe the physical architecture of the hardware and software in the system. They depict software components, processors, and devices that make up the systems architecture.

Answer: True Page: 673 LOD: Easy

32

60. What diagram depicts how objects collaborate in message sequence to satisfy the functionality of a use case?
A) state
B) component
C) sequence
D) deployment
E) communication

Answer: C Page: 659 LOD: Medium

33

61. What diagram depicts the life cycle of a single object?
A) state
B) component
C) sequence
D) deployment
E) communication

Answer: A Page: 663 LOD: Medium

34

62. What diagram depicts the interaction of objects, focusing on their structural organization?
A) state
B) component
C) sequence
D) deployment
E) communication

Answer: E Page: 672 LOD: Medium

35

63. What type of diagram is an implementation type diagram and used to graphically depict the physical architecture of the software system?
A) state
B) component
C) sequence
D) deployment
E) communication

Answer: B Page: 672 LOD: Medium

36

66. Attributes and methods that are visible from any method in any class are said to be:
A) private
B) protected
C) public
D) persistent
E) none of these

Answer: C Page: 650 LOD: Medium

37

67. Attributes and methods that are visible from any method in the class in which the attribute or method is defined are said to be:
A) private
B) protected
C) public
D) persistent
E) none of these

Answer: A Page: 650 LOD: Medium

38

68. Which of the following steps are NOT done in transforming the OOA class diagram into a design class diagram?
A) add design object
B) add attribute visibility
C) add methods
D) add dependency relationships
E) all of these should be done

Answer: E Page: 665 LOD: Medium

39

69. Which maxim best describes the rationale for using design patterns?
A) A stitch in time saves nine
B) Don't reinvent the wheel
C) Haste makes waste
D) A rolling stone gathers no moss
E) The squeaky wheel gets the grease

Answer: B Page: 668 LOD: Easy

40

70. Which of the following is NOT an activity done in constructing a state machine diagram?
A) Identify state transition paths
B) Identify initial and final states
C) Identify triggers
D) Identify other states an object may have during its lifetime
E) Identify other objects that trigger changes in the object's states

Answer: E Page: 663 LOD: Medium

41

71. A(n) _____________________ is a group of objects packaged together into one unit. An example is a dynamic link library (DLL) or executable file.

Answer: component Page: 671 LOD: Hard

42

72. All objects are said to have ___________ - the value of its attributes at one point in time.

Answer: state Page: 663 LOD: Hard

43

73. A(n) _______________________ triggers the change in state when something happens or when the value of one of the attributes changes.

Answer: state transition event Page: 663 LOD: Hard

44

76. If an object calls its own method, it is called a(n) _______________.

Answer: self-call Page: 660 LOD: Hard

45

77. In ________________________ , the use case scenarios are acted out by the participants. The participants may assume the role of actors or object types that collaborate to process a hypothetical business event.

Answer: role playing Page: 664 LOD: Hard

46

78. _________________________ diagrams show us in great detail how the objects interact with each other over time.

Answer: Sequence Page: 659 LOD: Hard

47

79. _________________________ is illustrated with an arrowhead pointing only to the direction a message can be sent.

Answer: Navigability Page: 650 LOD: Hard

48

80. _________________________ diagrams show us how objects collaborate to satisfy the functionality of a use case, focusing on the structural organization of objects in a network format.

Answer: Communication Page: 672 LOD: Hard

49

81. _________________________ diagrams are implementation type diagrams and are used to graphically depict the physical architecture of the software system.

Answer: Component Page: 672 LOD: Hard

50

82. _________________________ diagrams are also implementation type diagrams that describe the physical architecture of the hardware and software in the system. They depict software components, processors, and devices that make up the systems architecture.

Answer: Deployment Page: 673 LOD: Hard

51

83. _________________________ diagrams model the life cycle of a single object.

Answer: State machine Page: 663 LOD: Hard

52

86. _________________________ classes are objects that are introduced to represent a means through which the user will interface or interact with the system

Answer: Interface Page: 648 LOD: Hard

53

87. The responsibility of a(n) _________________________ class is twofold: (1) it translates the user's input into information that the system can understand and use to process the business event; (2) it takes data pertaining to a business event and translates the data for appropriate presentation to the user.

Answer: interface Page: 648 LOD: Hard

54

88. _________________________ classes are those that hold application or business rule logic.

Answer: Controller Page: 649 LOD: Hard

55

89. _________________________ classes process messages from an interface class and respond to them by sending and receiving messages from the entity classes.

Answer: Controller Page: 649 LOD: Hard

56

90. _________________________ classes read and write attributes to a database.

Answer: Persistence Page: 649 LOD: Hard

57

91. _________________ classes isolate the other objects from operating system-specific functionality.

Answer: System Page: 649 LOD: Hard

58

92. _________________________ is the level of access an external object has to an attribute or method.

Answer: Visibility Page: 650 LOD: Hard

59

93. The process of using object-oriented techniques for designing a new system is referred to as ______________________.

Answer: object-oriented design Page: 648 LOD: Hard

60

96. The degree to which all of the attributes and behaviors of a single class are related to each other is called _______________.

Answer: cohesion Page: 666-667 LOD: Hard

61

97. A(n) _________________________ is the obligation that an object has to provide a service when requested, thus collaborating with other objects to satisfy the request if required.

Answer: object responsibility Page: 651 LOD: Hard

62

98. During object-oriented design the class diagram developed during the analysis phase is refined into a _______________________.

Answer: design class diagram Page: 665 LOD: Medium

63

99. A(n) _________________________ is a set of related, interacting objects that provide a well-defined set of services for accomplishing a task.

Answer: object framework Page: 671 LOD: Hard

64

100. The authors of the 1995 book, Design Patterns, which proposed a set of 23 patterns for OO design are known collectively as the ________________________.

Answer: Gang of Four Page: 669 LOD: Hard