Lesson 2: Managing Windows Server 2008 R2 Flashcards Preview

My Exam Review 2014 > Lesson 2: Managing Windows Server 2008 R2 > Flashcards

Flashcards in Lesson 2: Managing Windows Server 2008 R2 Deck (53):
1

1. The primary program to configure the Windows environment is _______.
a) Computer Management console
b) Control Panel
c) Server Manager
d) Registry Editor

Answer: b) Control Panel

Difficulty: Easy
Section Reference: Using the Control Panel
Explanation: As with previous versions of Windows, the main graphical utility to configure the Windows environment and hardware devices is the Control Panel.

2

2. What program or component is helps prevent unauthorized changes to Windows?
a) SysConf
b) SysInfo
c) UAC
d) Security Monitor

Answer: c) UAC

Difficulty: Easy
Section Reference: Understanding User Account Control
Explanation: User Account Control (UAC)—a feature that started with Windows Vista and is included with Windows Server 2008—helps prevent unauthorized changes to your computer. If you are logged in as an administrator, UAC asks you for permission, and if you are logged in as a standard user, UAC asks for an administrator password before performing actions that can potentially affect your computer’s operation or that change settings that affect other users.

3

3. Which Control Panel applet allows you to change the name of a computer or add the computer to a domain?
a) System
b) Reset
c) Domain
d) Computer

Answer: a) System

Difficulty: Easy
Section Reference: Introducing System Settings
Explanation: Some of the most important configuration settings for a server administrator are the system settings within the Control Panel. These include gathering generation information about your system, changing the computer name, adding the computer to a domain, accessing the device manager, configuring remote settings, configuring startup and recovery options, and configuring overall performance settings.

4

4. What type of environment has each computer keep its own security database?
a) workgroup
b) domain
c) conglomerate
d) association

Answer: a) workgroup

Difficulty: Easy
Section Reference: Changing Computer Name and Domain Settings
Explanation: By default, a computer is part of a workgroup. A workgroup is usually associated with a peer-to-peer network in which user accounts are decentralized and stored on each individual computer.

5

5. What logical unit of computers shares the same security database?
a) workgroup
b) domain
c) conglomerate
d) association

Answer: b) domain

Difficulty: Easy
Section Reference: Changing Computer Name and Domain Settings
Explanation: A domain is a logical unit of computers that define a security boundary, and it is usually associated with Microsoft’s Active Directory. The security of the domain is generally centralized and controlled by Windows servers acting as domain controllers. As a result, you can manage the security much easier for multiple computers while providing better security.

6

6. What program allows you to view and interact with a user’s sessions while a user is showing an error?
a) Remote Desktop
b) Remote Assistance
c) Control Panel
d) SysInfo

Answer: b) Remote Assistance

Difficulty: Medium
Section Reference: Configuring Remote Settings
Explanation: Remote Assistance is designed for support personnel to connect to an active logon session to assist or troubleshoot a problem. Unlike Remote Desktop, Remote Assistance allows the user to interact with the current session, including seeing the same computer screen.

7

7. What program is usually used to connect to a computer remotely?
a) Remote Desktop
b) Remote Assistance
c) Control Panel
d) SysInfo

Answer: a) Remote Desktop

Difficulty: Medium
Section Reference: Configuring Remote Settings
Explanation: Remote Desktop allows a user running the Remote Desktop program to access a server remotely. By default, Windows Server 2008 R2 supports two remote desktop connections—three if you also count the console mode, which is the active connection as if you were actually sitting in front of the server keyboard and monitor.

8

8. Where do you enable Remote Desktop?
a) In the Control Panel’s System Properties
b) SysInfo
c) SysConf
d) RDC

Answer: a) In the Control Panel’s System Properties

Difficulty: Medium
Section Reference: Configuring Remote Settings
Explanation: Unlike Remote Assistance, Remote Desktop is installed but must be enabled before you connect to the server. It is enabled using the System Properties of the Control Panel.

9

9. In Windows Server 2008 R2, where would you configure the IPv4 configuration?
a) Network and Sharing Center
b) SysInfo
c) SysConf
d) System Properties of the Control Panel

Answer: a) Network and Sharing Center

Difficulty: Easy
Section Reference: Configuring IP Address Settings
Explanation: For a server to serve other clients, it needs to connect to and communicate over the network. Therefore, you need to know how to connect the server and configure the TCP/IP properties, which is found in the Network and Sharing Center.

10

10. Servers often have _________ addresses.
a) static
b) dynamic
c) rotating
d) multiple

Answer: a) static

Difficulty: Easy
Section Reference: Configuring IP Address Settings
Explanation: Because servers provide services to multiple clients, the network addresses are manually assigned and don’t change much.

11

11. You just installed a new server and are unsuccessfully trying to visit an Internet web server. You have verified that you are using the correct DNS servers and can ping all the internal servers. What is most likely the problem?
a) You need to configure your computer as a public address.
b) You need to configure your computer as a static address.
c) You need to configure NAT.
d) You need to configure the proxy settings in IE.

Answer: d) You need to configure the proxy settings in IE.

Difficulty: Hard
Section Reference: Configuring IP Address Settings
Explanation: Usually when you go to the Internet within a corporation, you need to specify the address and port of the proxy server. If not, although you may be able to access internal resources, you can’t access resources on the Internet.

12

12. Which of the following is used as a signal sent by a device to get the attention of the processor?
a) IRQ
b) DMA
c) I/O port address
d) memory address range

Answer: a) IRQ

Difficulty: Medium
Section Reference: Understanding Plug and Play Devices
Explanation: For years, Windows has benefited from Plug and Play (PnP) technology, in which you install or connect a device, the device is automatically recognized and configured, and the appropriate driver is installed. The interrupt request (IRQ) line numbers is a signal sent by a device to get the processor’s attention when the device is ready to accept or send information. Each device must be assigned a unique IRQ number.

13

13. What type of driver is tested and includes a digital certificate?
a) published
b) certified
c) compliant
d) signed

Answer: d) signed

Difficulty: Medium
Section Reference: Understanding Signed Drivers
Explanation: A signed device driver includes a digital signature, which is an electronic security mark that can indicate the software publisher and information that can show whether a driver has been altered. When Microsoft signs it, the driver has been thoroughly tested to ensure that it will not cause problems with the system’s reliability or cause a security problem.

14

14. Which of the following is true about drivers and 64-bit versions of Windows Server 2008?
a) Drivers must be signed.
b) Drivers must be registered by the PnP Society.
c) Drivers must include 32-bit and 64-bit support.
d) Drivers must be multilingual.

Answer: a) Drivers must be signed.

Difficulty: Medium
Section Reference: Understanding Signed Drivers
Explanation: Drivers included on the Windows installation DVD or downloaded from Microsoft’s update website are digitally signed. A driver that lacks a valid digital signature or was altered after it was signed cannot be installed on 64-bit versions of Windows. If you have problems with a device driver, download only drivers that are from Microsoft’s update website or the manufacturer’s website.

15

15. What program would you use to install printers in Windows Server 2008 R2?
a) Device Manager
b) Computer Management console
c) Devices and Printers
d) Print Manager

Answer: c) Devices and Printers

Difficulty: Easy
Section Reference: Using Devices and Printers
Explanation: The Devices and Printers folder gives you a quick view of devices connected to your computer that you can connect to or disconnect from your computer through a port or network connection. It also allows you to add printers.

16

16. What program would you use to configure IRQs or DMAs for a device?
a) Device Manager
b) Computer Management console
c) Devices and Printers
d) Device Installer

Answer: a) Device Manager

Difficulty: Easy
Section Reference: Using Device Manager
Explanation: Device Manager provides you with a graphical view of the internal and external hardware installed on your computer and gives you a way to manage and configure your devices. With Device Manager, you can determine whether Windows recognizes a device and whether the device is working properly. You can also enable, disable, or uninstall the device; roll back the previous version of the driver; and identify the device driver, including its version and change hardware configuration settings.
.

17

17. You are viewing the Device Manager on a computer running Windows Server 2008. What does a down black arrow indicate?
a) The device is having down and having problems.
b) The device is disabled.
c) The device is a generic driver.
d) The device is not connected.

Answer: b) The device is disabled.

Difficulty: Medium
Section Reference: Using Device Manager
Explanation: A down black arrow indicates a disabled device. A disabled device is physically present in the computer and is consuming resources, but it does not have a driver loaded.

18

18. You are viewing the Device Manager on a computer running Windows Server 2008. What does a black exclamation point on a yellow field indicate?
a) The device is down and having problems.
b) The device is disabled.
c) The device is a generic driver.
d) The device is not connected.

Answer: a) The device is down and having problems.

Difficulty: Medium
Section Reference: Using Device Manager
Explanation: A black exclamation point (!) on a yellow field indicates the device is in a problem state.

19

19. Where would you not find the Event Viewer?
a) Administrative Tools
b) Computer Management console
c) Server Manager
d) SysInfo

Answer: a) Administrative Tools

Difficulty: Easy
Section Reference: Using Microsoft Management Console and Administrative Tools
Explanation: The Administrative Tools folder is found in Control Panel. The Event Viewer can be found as its own console, alongside the Computer Management and Server Manager consoles, all located within Administrative Tools.

20

20. How do you install IIS on a computer running Windows Server 2008 R2?
a) Use Server Manager.
b) Use Computer Management
c) Use Programs and Features within the Control Panel
d) Run IIS.MSI at the command prompt.

Answer: a) Use Server Manager.

Difficulty: Medium
Section Reference: Managing Roles and Features
Explanation: To add roles (which IIS is), open Server Manager, click Roles in the left pane, and click Add Roles. You can add roles in the Initial Configuration Tasks window.

21

Fill in the Blank
21. A ____________ is a program that controls a device in Windows.

Answer: device driver

Difficulty: Easy
Section Reference: Managing Devices and Device Drivers
Explanation: A device driver is a program that controls a device. You can think of it as a translator between the device and the operating system and programs that use the device. Programmers write code that accesses generic commands, such as sending sound, and the device driver translates those generic commands to specific commands understood by the device, such as a specific sound card.

22

Short Answer

22. What is a program, routine, or process that performs a specific system function to support other programs or to provide a network service?

Answer: service

Difficulty: Medium
Section Reference: Managing Services
Explanation: A service is a program, routine, or process that performs a specific system function to support other programs or to provide a network service. A service runs in the system background without a user interface. Some examples include web serving, event logging, and file serving.

23

Short Answer
23. Which service needs to be running on a Windows server so that it can provide file sharing?

Answer: Server

Difficulty: Hard
Section Reference: Managing Services
Explanation: The Server service supports file, print, and named-piped sharing over the network. If the Server service is not started, you can’t access shared folders, including administrative shares such as C$ and IPC$.

24

Short Answer
24. Explain why it is important to have the correct date and time.

Answer: Because many security features and functions are based on the date and time, it is important to have the correct date or time—otherwise, those features and functions may fail. Date and time is also important for auditing.

Difficulty: Hard
Section Reference: Changing Date and Time
Explanation: One of the simplest but most essential tasks is ensuring that the server has the correct date and time. This is essential for logging purposes and for security. If a secure packet is sent with the wrong date or time, it may be automatically denied because the date and time is used to determine whether the packet is legitimate.

25

Short Answer
25. What command would you use to restart Windows on a computer running Windows Server 2008 Server Core?

Answer: shutdown /r

Difficulty: Hard
Section Reference: Managing Server Core
Explanation: To restart the computer, you use the following command:
shutdown /r /t 0
or
shutdown /r
The /r specifies reboot, and /t 0 (short for 0 seconds) indicates a reboot immediately.

26

Short Answer
26. What command would you use to configure a static IP address and default gateway for a computer running Windows Server 2008 Server Core?

Answer: netsh

Difficulty: Hard
Section Reference: Managing Server Core
Explanation: When you view the output of the netsh command, you need to note the number shown in the Idx column for your network adapter. To set a static IP address and default gateway, use the following command: netsh interface ipv4 set address name="" source=static address= mask= gateway=

27

1. The primary tool used to configure the Windows environment and hardware is the ______ .

Control Panel

28

2. ______ is a feature that helps prevent a program making a change without you knowing about it.

User Account Control (UAC)

29

3. Every computer in a network should have a ______ computer name assigned to it.

Unique

30

4. A ______ is a logical unit of computers that share the same security database and is usually associated with Microsoft’s Active Directory.

Domain

31

5. ______ allows you to connect to a server remotely to run programs just as if you were sitting in front of the computer.

Remote desktop

32

6. For many security mechanisms to work, your computer needs to have the correct ______.

Date and Time

33

7. ______are programs that control a device and act as a translator between the device and the operating system and programs that use the device.

Device drivers

34

8. ______ allows you to install or connect a device, and the operating system will automatically recognize, configure, and install the appropriate drivers for the device.

Plug and Play (PnP)

35

9. A ______ is a device driver that includes a digital signature proving who published the device driver and whether the device driver has been altered.

Signed driver

36

10. ______ provides you with a graphical view of the hardware that is installed your computer and gives you a way to manage and configure your devices.

Device Manager

37

1. Which tool allows support personnel to interact with your session to help troubleshoot problems?
a. Remote Desktop
b. Remote Assistance
c. Credential Manager
d. Control Panel

b. Remote Assistance

38

2. If you connected to your internal network, what should you check if you cannot connect to web servers on the Internet?
a. UAC
b. Administrative rights
c. Proxy settings
d. NTFS permissions

c. Proxy settings

39

3. What technology automatically configures IRQs, DMA channels, I/O port addresses, and memory address ranges for an expansion card?
a. Credential Manager
b. Signed drivers
c. Services Manager
d. Plug and Play

d. Plug and Play

40

4. Which built-in account gives full access to the computer system?
a. Local System
b. Local Service
c. Network Service
d. Local User

a. Local System

41

5. What is a central secure database that stores all hardware configuration information, software configuration information, and system security configuration policies?
a. Credential Manager
b. The Registry
c. Server Manager
d. Computer Management

b. The Registry

42

6. When installing drivers on a 64-bit version of Windows Server 2008 R2, you must _______________.
a. Install only signed drivers
b. Install the driver with Device Manager
c. First disable UAC
d. Enable the Windows Installer service

a. Install only signed drivers

43

7. To install a network role, you would use the _______________.
a. Computer Management console
b. Server Manager console
c. Device Manager
d. Services console

b. Server Manager console

44

8. What program would you use to assign IRQ for a device?
a. Credential Manager
b. Device Manager
c. Registry Editor
d. UAC

b. Device Manager

45

9. Which of the following is not a start-up type for a service?
a. Automatic
b. Manual
c. Disable
d. Self-configuring

d. Self-configuring

46

10. Which registry key holds the specific settings of a local computer?
a. HKEY_CLASSES_ROOT
b. HKEY_CURRENT_USER
c. HKEY_LOCAL_MACHINE
d. HKEY_USERS

c. HKEY_LOCAL_MACHINE

47

True / False
1. By default, UAC is disabled.

False User Account Control (UAC)

48

True / False
2. When you right-click Computer in Windows Server 2008, the Computer Management console will open.

False

49

True / False
3. You can install signed 32-bit drivers on Windows Server 2008 R2.

False

50

True / False
4. A black exclamation point in the Device Manager means the device is disabled.

True

51

True / False
5. To connect to a remote computer running a Server Core, you can use only a command prompt escalated as an administrator.

False

52

Competency Assessment
Scenario 2-1: Managing Server Core
You just installed Windows Server 2008 R2 Server Core to act as a web server. You now need to configure the server. What are all of the different tools you can use?

On the computer running the Server Core, you can run commands at the command prompt which will allow you to configure the network interface, add a computer to the domain, and rename a computer. However, the easiest way to manage the server is to use MMC to connect to the computer remotely.

53

Competency Assessment
Scenario 2-2: Configuring Services
You are installing a new network program that will install a network service. You need to choose which account you want the service to run under. What are the guidelines in choosing the account?

You should only choose an account with minimal access to accomplish what it needs to accomplish. Therefore, you can use Local Service or Network Service, which will give minimal permissions much like a user in the Users group. If the service needs full access to the system, you can use the Local System account. If you still need more, you can create a local user account or domain user account, grant the appropriate rights and permissions to the group, and then have the service run under that account.