Typiskt svenskt frågor Flashcards Preview

Franska > Typiskt svenskt frågor > Flashcards

Flashcards in Typiskt svenskt frågor Deck (7)
Loading flashcards...
1

Typiskt svensk mat?
Jag tycker att typisk svensk mat är köttbullar med kokt potatis och lingonsylt. En annan tradition som Sverige har är ärtsoppa med pannkakor.

Je trouve que un repas typiquement suédois est des boulettes de viande avec pommes de terre bouillies et confiture d'airelle. Une autre tradition Suédois est soupe de pois avec des crêpes.

2

Typiska svenska traditioner?
Vi i Sverige firar nyår, jul och påsk som har med vår religion att göra. På sommaren firar vi midsommar vilket är typiskt svensk och inga andra länder gör det.

Nous Suédois célébrer nouvel an, Noël et Pâques qui a une relation avec la religion. En été nous célébrer milieu de l'été qui est typiquement suédois et rien autres faire ça.

3

Typisk svensk musik?
Ganska många vet jag gillar att lyssna på fransk musik men till skillnad från de i Frankrike som inte gillar svensk musik. Franska människor lyssnar mer på deras musik som är på franska men de svenska lyssnar på mycket musik på engelska.

Je ne sais pas mal de gens qui aime écouter la musique française, mais comparé aux le gens en France qui n’aime pas la musique suédoise. Des français écoute beaucoup de la musique française et les suédois écoutes la musique anglais.

4

Typisk svensk natur?
I Sverige har vi mycket skog, som exempel finns det granar medans södra frankrike har palmer. Dessutom så har Frankrike medelhavet och vi har Östersjön. Vi har en skärgård med mycket öar och hamnar vilket gör att många gillar att åka båt.

En Suède nous avons beaucoup de forêt, par exemple il y a des sapins et Östersjön comparé aux sud de la france qui as des palms et la mer Méditerranée. Nous avons un archipel avec des îles et des ports, et ils aiment aller en bateau.

5

Typiskt svenska personer?
Några svenska personer är Astrid Lindgren, Zlatan Ibrahimovic, Sara Sjöström och Björn Borg.

Franska
Quelque suédois célébrè sont Astrid Lindgren, Zlatan Ibrahimovic, Sara Sjöström och Björn Borg.

6

Vad upplever du som typiskt svenskt?
Det är typiskt svenskt med röda hus och vita knutar. IKEA är svenskt och är känt för att servera svensk mat i många länder.

Il est typiquement Suédois avec des maison rouges et des nœuds blancs. IKEA est suédois et est célèbre pour servir la cuisine suédoise à beaucoup pays.

7

Håller du med texten om vad som är typiskt svenskt?
Jag håller med om att svenska människor ofta undviker konflikter medans franska människor gillar konflikter. Personligen gillar jag inte att dricka mjölk till maten men jag känner några som gör det. Det stämmer att vi fikar, sportar och sjunger mycket i föreningar.

Franska
Je suis d’accord que les suédois apprends à éviter les conflits comparé aux Francais où les gens aiment des conflits.

Decks in Franska Class (89):