Ch 1 Flashcards Preview

SP7 - R/Q > Ch 1 > Flashcards

Flashcards in Ch 1 Deck (20)
Loading flashcards...
1

1. Which of the following contains the primary goals and objectives of security?

A. A network’s border perimeter
B. The CIA Triad
C. A Stand-alone system
D. The internet

Answer: B

The primary goals and objectives of security are confidentiality, integrity, and availability, commonly referred to as the CIA Triad.

2

2. Vulnerabilities and risks are evaluated based on their threats against which of the following?

A. One or more of the CIA Triad principles
B. Data Usefulness
C. Due care
D. Extent of liability

Answer: A

Vulnerabilities and risks are evaluated based on their threats against one or more of the CIA Triad principles.

3

3. Which of the following is a principle of the CIA Triad that means authorized subjects are granted timely and uninterrupted access to objects?

A. Identification
B. Availability
C. Encryption
D. Layering

Answer: B

Availability means that authorized subjects are granted timely and uninterrupted access to objects.

4

4. Which of the following is not considered a violation of confidentiality?

A. Stealing passwords
B. Eavesdropping
C. Hardware destruction
D. Social engineering

Answer: C

Hardware destruction is a violation of availability and possibly integrity. Violations of confidentiality include capturing network traffic, stealing password files, social engineering, port scanning, shoulder surfing, eavesdropping, and sniffing.

5

5. Which of the following is not true?

A. Violations of confidentiality include human error.
B. Violations of confidentiality include management oversight.
C. Violations of confidentiality are limited to direct intentional attacks.
D. Violations of confidentiality can occur when a transmission is not properly encrypted.

Answer: C

Violations of confidentiality are not limited to direct intentional attacks. Many instances of unauthorized disclosure of sensitive or confidential information are due to human error, oversight, or ineptitude.

6

6. STRIDE is often used in relation to assessing threats against applications or operating systems. Which of the following is not an element of STRIDE?

A. Spoofing
B. Elevation of privilege
C. Repudiation
D. Disclosure

Answer: D

Disclosure is not an element of STRIDE. The elements of STRIDE are spoofing, tampering, repudiation, information disclosure, denial of service, and elevation of privilege.

7

7. If a security mechanism offers availability, then it offers a high level of assurance that authorized subjects can ___________ the data, objects, and resources.

A. Control
B. Audit
C. Access
D. Repudiate

Answer: C

Accessibility of data, objects, and resources is the goal of availability. If a security mechanism offers availability, then it is highly likely that the data, objects, and resources are accessible to authorized subjects.

8

8. _________ refers to keeping information confidential that is personally identifiable or which might cause harm, embarrassment, or disgrace to someone if revealed.

A. Seclusion
B. Concealment
C. Privacy
D. Criticality

Answer: C

Privacy refers to keeping information confidential that is personally identifiable or which might cause harm, embarrassment, or disgrace to someone if revealed. Seclusion is to store something in an out of the way location. Concealment is the act of hiding or preventing disclosure. The level to which information is mission critical is its measure of criticality.

9

9. All but which of the following items require awareness for all individuals affected?

A. Restricting personal email
B. Recording phone conversations
C. Gathering information about surfing habits
D. The backup mechanism used to retain email messages

Answer: D

Users should be aware that email messages are retained, but the backup mechanism used to perform this operation does not need to be disclosed to them.

10

10. What element of data categorization management can override all other forms of access control?

A. Classification
B. Physical access
C. Custodian responsibilities
D. Taking ownership

Answer: D

Ownership grants an entity full capabilities and privileges over the object they own. The ability to take ownership is often granted to the most powerful accounts in an operating system because it can be used to overstep any access control limitations otherwise implemented.

11

11. What ensures that the subject of an activity or event cannot deny that the event occurred?

A. CIA Triad
B. Abstraction
C. Nonrepudiation
D. Hash totals

Answer: C

Nonrepudiation ensures that the subject of an activity or event cannot deny that the event occurred.

12

12. Which of the following is the most important and distinctive concept in relation to layered security?

A. Multiple
B. Series
C. Parallel
D. Filter

Answer: B

Layering is the deployment of multiple security mechanisms in a series. When security restrictions are performed in a series, they are performed one after the other in a linear fashion. Therefore, a single failure of a security control does not render the entire solution ineffective.

13

13. Which of the following is not considered an example of data hiding?

A. Preventing an authorized reader of an object from deleting that object
B. Keeping a database from being accessed by unauthorized visitors
C. Restricting a subject at a lower classification level from accessing data at a higher classification level
D. Preventing an application from accessing hardware directly

Answer: A

Preventing an authorized reader of an object from deleting that object is just an example of access control, not data hiding. If you can read an object, it is not hidden from you.

14

14 What is the primary goal of change management?

A. Maintaining documentation
B. Keeping users informed of changes
C. Allowing rollback of failed changes
D. Preventing security compromises

Answer: D

The prevention of security compromises is the primary goal of change management.

15

15. What is the primary objective of data classification schemes?

A. To control access to objects for authorized subjects
B. To formalize and stratify the process of securing data based on assigned labels of importance and sensitivity
C. To establish a transaction trail for auditing accountability
D. To manipulate access controls to provide for the most efficient means to grant or restrict functionality

Answer: B

The primary objective of data classification schemes is to formalize and stratify the process of securing data based on assigned labels of importance and sensitivity.

16

16. Which of the following is typically not a characteristic considered when classifying data?

A. Value
B. Size of object
C. Useful lifetime
D. National security implications

Answer: B

Size is not a criterion for establishing data classification. When classifying an object, you should take value, lifetime, and security implications into consideration.

17

17. What are the two common data classification schemes?

A. Military and private sector
B. Personal and government
C. Private sector and unrestricted sector
D. Classified and unclassified

Answer: A

Military (or government) and private sector (or commercial business) are the two common data classification schemes.

18

18. Which of the following is the lowest military data classification for classified data?

A. Sensitive
B. Secret
C. Proprietary
D. Private

Answer: B

Of the options listed, secret is the lowest classified military data classification. Keep in mind that items labeled as confidential, secret, and top secret are collectively known as classified, and confidential is below secret in the list.

19

19. Which commercial business/private sector data classification is used to control information about individuals within an organization?

A. Confidential
B. Private
C. Sensitive
D. Proprietary

Answer: B

The commercial business/private sector data classification of private is used to protect information about individuals.

20

20. Data classifications are used to focus security controls over all but which of the following?

A. Storage
B. Processing
C. Layering
D. Transfer

Answer: C

Layering is a core aspect of security mechanisms, but it is not a focus of data classifications.