Flashcards in Test 2, 1.20 - 1.40 Deck (35):

1

##
726.1

13.74

+692.83

--------------

### 1432.67

2

##
13.6

- 9.783

-----------

### 3.817

3

##
.004

x .06

--------

### .00024

4

##
.855

x34.7

------------

### 29.6685

5

## 1.827 divided by .87

### 2.1

6

## 5 divided by 6 round to nearest hundredth

### .83

7

## 42% of $76

### .42 x 76 = $31.92

8

## 6 3/4% of 800

### .0675 x 800 = 54

9

## 36 is what percent of 60?

### 36/60 = 6/10 = .6 = 60%

10

## 453% of 30

### 4.53 x 30 = 135.9

11

## 4/5 as a percent is

### 4/5 = 8/10 = .8 = 80%

12

## .75 as a percent is

### 75%

13

## .675 as a percent is

### 67.5%

14

## 5/8 as a percent is

### 5/8 = 50/80 = 6.25/10 = .625 = 62.5%

15

## 1/4 as percent is

### 1/4 = 10/40 = 2.5/10 = .25 = 25%

16

## Round off .736 to the nearest tenth.

### .7

17

## Write the consequent in the ratio 6:19

### 19

18

## reduce the ratio 8/12 to lowest terms

### 2/3

19

## write the greater: .513 or .5129

### .513

20

## complete the proportion: 9/11 = x/121

###
You can get this two ways:

11 will go into 121 11 times, so 11 x 9 = 99

or

cross multiply 11x = 9 x 121

11x = 1089

x = 1089/11

x = 99

21

## Find the percent of increase from 12 pencils to 18 pencils.

###
18 - 12 = 6

6/12 = 1/2 = 50%

22

## Find the percent of decrease from $500 to $400.

###
500 - 400 = 100

100/500 = 1/5 = 20%

23

## Round off $720.168 to the nearest cent.

### $720.17

24

## write 6 3/5% as a decimal

### .066 because 3/5% = .006, so add that to .06 of the 6%

25

## multiply 1526 by 100

### 152,600. When multiplying any number by 100 add two zeros. If a decimal, move the decimal two places to the right.

26

## T or F: In a proportion the product of the means should equal the product of the extremes.

### true

27

## T or F: 7.38 is a mixed decimal

### true

28

## T or F: 100% - 16% = 86%

### false

29

## T or F: The ratio method can be used to find percentage.

### true

30

## T or F: Percent means "hundredth"

### true

31

## T or F: 9 7/8 % = .9875

### false

32

## T or F: 10% of 200 is 20

### true

33

## Mrs. Carmen made $250 for a 20-hour work week. Last week she began making 7% more. How much does she make now?

###
$250

x 1.07

----------

$267.50

34

## Donna bought 4 oranges for $.76. At the same rate what would 9 oranges cost?

###
4/9 = 76/x

4x = 684

x = 684/4

x = 171 = $1.71

35