Test 8 Flashcards Preview

8th Math - Pre-Algebra > Test 8 > Flashcards

Flashcards in Test 8 Deck (25):
0

tax on purchase

sales tax

1

r = 2mi
------
B(n+1)

constant ratio formula

2

i = prt

simple interest formula

3

buying on time

installment buying

4

plan to spend money

budget

5

real estate tax

property tax

6

order directing a bank to pay money

check

7

Employee's Withholding Allowance Certificate

W-4 form

8

people that hire other people

employers

9

identifies check on deposit slip

transit number

10

social security and medicare tax

F.I.C.A.

11

Wage and Tax Statement

W-2 form

12

fee charged for the use of money

interest

13

earnings after deductions

net pay

14

checking records

checkbook register

15

p = $4,000; r = 10%; t = 1 yr.

$4,000(.1)(1) = $400

16

p = $12,000; r = 9%; t = 4 yr.

$12,000(.09)(4) = $4,320

17

p = $900; r = 13%; t = 3 mo.

$900(.13)(1/4) = $29.25

18

p = $500; r = 12 1/2%; t = 1 yr. 6 mo.

$500(.125)(1.5) = $93.75

19

p = $30,000; r = 10 1/4%; t = 1 yr.

$30,000(.1025)(1) = $3,075

20

Find the sales tax on $612 at 5%.

Multiply $612 by .05 = $30.60

21

Find the F.I.C.A tax on $612 at 7.65%.

Multiply $612 by .0765 = $46.818 = $46.82

22

Find the property tax at 4 1/2% on a house assessed at $25,000.

Multiply $25,000 by .045 = $1,125.00 = $1,125

23

Find the gross income for 24 hours at $7.25 per hour.

Multiply $7.25 by 24 = $174.00 = $174

24

Find the gross income for 50 hours at $9.50 per hour with time and a half for all hours over 40.

Multiply $9.50 by 40 = $380.00
9.50 over 1 times 1/2 =
Cancellation = 9.50 to 4.75, 2 to 1
$4.75 plus 9.50 equals $14.25
$14.25 times 10 equals $142.50
$380.00 plus 142.50 equals $522.50
Answer is $522.50