38294

63815

+92784

------------

194893

51723

-49725

-----------

1998

625

x438

--------

273750

5 7/9

+3 1/5

-----------

5 35/45

+3 9/45

--------------

8 44/45

21 3/8

- 17 5/6

------------

21 9/24 = 20 33/24

- 17 20/24 = - 17 20/24

-------------------------------------

3 13/24

1 4/7 x 4 1/5 =

11/7 x 21/5

11/1 x 3/5

33/5

= 6 3/5

28.4 x .063

1.7892

15 % of $460

.15 x 460 = $69

1 1/2% of $900

.015 x 900 $13.50

15 is 25% of what number?

15 divided by .25 1500 divided by 25 60

40 is what percent of 50?

40/50 = 4/5 = 80%

124% of 16

1.24 x 16 19.84

3/8 divided by 1/16 =

3/8 x 16/1 = 3/1 x 2/1 = 6

3760 divided by 235

16

33.84 divided by 9.4

3.6

9 hr. 8 min. 6 hr. 42 min. +8 hr. 39 min. ____________

9 hr. 8 min. 6 hr. 42 min. +8 hr. 39 min. ____________ 23 hr. 89 min. (89 min is same as 1 hr 29 min) 23 hr. + 1 hr. 29 min. ____________ 24 hr. 29 min.

5 lb. -3 lb. 7 oz. ---------------

5 lb. = 4 lb. 16 oz. -3 lb. 7 oz. -3 lb. 7 oz. --------------- ---------------- 1 lb. 9 oz.

8 gal. 3 qt. x 7 ----------------

8 gal. 3 qt. x 7 ---------------- 56 gal. 21 qt. (21 qt is same as 5 gal 1qt) 56 gal. +5 gal. 1 qt. ----------------- 61 gal. 1 qt.

15 lb. 5 oz. divided by 7

2 lb. 3 oz. ----------------- 7 | 15 lb. 5 oz. (1 lb. left over is 16 oz. so add -14 21 16 to the 5 & then divide 7 ---- into it giving you 3) 1 lb. -21 ------ 0

_____ lb. = 196 oz.

196 divided by 16 = 12.3

______ ft. = 4.8 yd.

4.8 x 3 = 14.4

_______ gal. = 319 qt.

319 divided by 4 = 79.8

______ da. = 11 hr.

11 divided by 24 = .5

______ ft. = .5 mi.

.5 x 5280 = 2640

T or F. The denominator of a fraction is below the fraction bar and tells how many equal parts the whole is divided into.

True

T or F. 5 ft. 6 in. = 66 in.

True

T or F. Percent means "hundredths."

True

T or F. The year 2006 was a leap year.

False

T or F. Weight is dependent upon gravity.

True

T or F. Speed = distance ------------- time

True

Using exponents, write the prime factors of 8.

2^{3}

Round off 13,486 to the nearest hundred.

13,500

Round off .4638 to the nearest thousandth.

.464

Find the value of 3 + 5 x (2 - 1)

8

Find the net profit on an item bought for $50 with a $6.30 overhead and sold for $75.

$75 - ($50 + $6.30)

$18.70

Convert 1 1/2 ft. to inches.

1 1/2 x 12

18 in.

Convert 312 quarts to gallons.

312 divided by 4

78 gallons

Change 50 mi/hr to ft/sec (nearest tenth)

There are 5280 ft in a mile so 50 x 5280. There are 3600 seconds in a hour, so 1 x 3600. (Because there is an assumed 1 in front of the hour above)

264000 ft/3600 sec.

But they want it per 1 sec., so divide the 264000 by 3600 to get

73.3

Simplify 21 hours 99 minutes.

Since there are 60 minutes in an hour, 99 minutes = 1 hr 39 min.

add that to 21 hours

= 22 hr. 39 min.

Convert 6 quarts 2 pints to pints.

There are 2 pints in a quart, so multiply 2 x 6 quarts = 12 pints. Add the extra 2 pints, giving you 14 pints.

Find the distance traveled at 52 miles per hour for 5 hours.

52 x 5 = 260 miles

Multiply 9 bushels 3 pecks by 8.

9 bu. 3 pk.

x 8

-------------------

72 bu. 24 pk.

+6 bu.

----------------

78 bu.

24 pk = 6 bu because there are 4 pk in a bu, so add 6 to 72 to give the answer of 78 bu.

Convert 176 fluid ounces to pints.

There are 16 fl. oz. in a pint, so 176 divided by 16

11 pints

Subtract 17% from 100%

83%

The number of feet in a mile

5280

Subtract 2/3 from 3/4

3/4 = 9/12

-2/3 = 8/12

---------------------

1/12

The Criswell family left for their vacation at 7:15 A.M. Eastern Time and arrived at the amusement park at 5:20 P.M. Central Time. How long did it take the family to drive?

7:15 Eastern is 6:15 Central.

From 6:15 to 12 noon is 5 hours 45 min.

From noon to 5:20 is 5 hours 20 min.

Add those to get 10 hours 65 min.

65 min. is 1 hour 5 min, so add that to the 10 hours

11 hours 5 min

A train traveled 399 miles in 7 hours. Find the train's speed.

399 miles/7 hours

399 divided by 7 = 57 miles per hour

Mr. West bought merchandise totaling $3,500. His overhead was $1,200. He sold the merchandise for $5,000. Find his percent of profit based on the cost, to the nearest whole percent.

NP = SP - (C + O)

NP = $5000 - ($3500 + $1200)

NP = 5000 - 4700

NP = 300

%P = NP/C

%P = 300/3500

%P = 3/35

%P = 8.5 = 9%

Mrs. Fentry bought a dress that was 12% off. The list price was $54.50. Find the sale price.

The price was 12% off, so she paid 88% of the list price.

54.50

x .88

----------

436000

+436000

-------------

479600

$47.96