uke2 Flashcards

1
Q

Hvorfor er det hensiktsmessig å definere prosessmodeller på ulike nivåer (generelle, bedriftsnivå, avdeling / prosjektnivå)?

A

Ingen prosjekter er like. Derfor er det nødvendig å tilpasse prosessen etter det gitte prosjektet. Modellene varierer fra generelle modeller (fossefall, scrum, osv) til bedrifts- eller prosjektspesifikke modeller. I modellene kan faser, roller, aktiviteter eller ansvarsforhold tilpasses. Det samme gjelder dokumentformater, formaliteter og frekvens på rapportering og gjennomganger.

How well did you know this?
1
Not at all
2
3
4
5
Perfectly
2
Q

Hva er en prosessmodell?

A

Abstrakt / forenklet modell - Det er aktivitetene som utføres for å utvikle et datasystem. Det definerer hvordan man skal strukturere arbeidsprosessen i et prosjekt.
Normativt - Beskriver en prosess slik den bør være

How well did you know this?
1
Not at all
2
3
4
5
Perfectly
3
Q

Beskriv fossefallsmetoden

A

Fossefallsmetoden er en plandrevet prosessmodell hvor utviklingen styres av forhåndsspesifiserte planer. Modellen karakteriseres av separate og veldefinerte faser:
Begynner med kravspesifisering -> Design av system og programvare -> implementasjon og enhetstesting -> integrasjon og systemtesting -> Drift som består av installasjon og vedlikehold.

Når man er ferdig med en fase vil det være avvik mellom prinsipp og praksis: I prinsipp skal man bevege seg nedover modellen til neste aktivitet, ikke tilbake. I praksis vil det være store overlapp i aktiviteter.

How well did you know this?
1
Not at all
2
3
4
5
Perfectly
4
Q

Redegjør for forskjeller mellom smidig og plandrevet utvikling.

A

Hovedpunkter som skiller smidig fra plandrevet utvikling:
planlegging - hvordan fokuseres arbeidsinnsatsen?
kravendring - hva skjer hvis kravene må endres / kommer frem?
Formalitet og dokumentasjon - roller, ansvarsområder og rapportering

How well did you know this?
1
Not at all
2
3
4
5
Perfectly