04. Support and Resistance Flashcards

1
Q

Destek & direnç nedir?

A

Genellikle insanlar desteği ve direnci ister düşük ister yüksek olsun alım satım yaptıkları bir çizgi olarak görür.

Üç destek ve direnç biçimini tartışacağız.

  • Bunun nedeni alıcıların artık alım yapmak istememesi mi?
  • Yoksa satıcıların satış yapmak istemesi mi?
  • Yoksa alıcılar kâr elde etmek mi istiyor?
How well did you know this?
1
Not at all
2
3
4
5
Perfectly
2
Q

Fiyat ile etkileşime girmek nedir?

A

Piyasalar Premium’a ulaştığında satıcılar agresif bir şekilde etkileşime girecek ve Discount’a gittiğimizde alıcılar da aynısını yapacaktır. Ancak satıcılar devreye girer ve fiyatları düşürürse, buna Premium diyebiliriz. Çünkü satıcılar yüksek fiyatlardan yararlanır, alıcılar kâr elde etmez. Anlamanız gereken temel fark budur:

  • İlk olarak, “Key Auction Reversals ( Initiative to Initiative )= Highest Volume & Volatility”. Basitçe ifade etmek gerekirse, fiyatlar yükseldiğinde satıcılar alıcıların yerini alır. Bu, işlem hacmindeki en büyük değişikliktir ve yüksek hacme ve öngörülemezliğe yol açar.
  • İkinci tür “Exhaustion High and Low ( Initiative to Response ) = High Volume & Volatility, Profit Taking”. Bu, piyasa belirli bir fiyat noktasına ulaştığında ve tamamen tükendiğinde meydana gelir. Bu nedenle, satıcılar genellikle kar alarak yanıt verir.
  • Üçüncü tür “Failed Break of S&R ( Response to Response ) = Low Volume & Volatility” olarak adlandırılır. Bu fiyatların ne zaman duyarlı olduğunu ifade eder.
How well did you know this?
1
Not at all
2
3
4
5
Perfectly
3
Q

Anahtar noktalar nedir?

A

Duyarlı bir fiyat hareketi olduğunda, en uçta koyu renkler ve ardından piyasanın tersine döndüğünü fark edeceksiniz. Bu formasyon, daha yüksek ve daha sonra daha düşük bir piyasadan önce en uçtaki koyu renklerle kendini tekrarlar. Bu fiyatlandırma alanı uygun destek ve direnç değildir. Piyasanın başlamak için tereddüt ettiği yerdir ve bu önemlidir. Burada dikkat edilmesi gereken en önemli husus, açık artırma diplerinin uzun vadeli destek ve direnç görevi görebileceği, buna karşın daha iyi kırılma ticareti fırsatları sunabileceğidir. Destek ve direncin temel kavramı budur.

How well did you know this?
1
Not at all
2
3
4
5
Perfectly
4
Q

Hangi stratejilerde kullanılır?

A

1. Failed Break of S&R
2. Exhaustion High and Low
3. Breakout Trading
4. Key Auctioning Reversals

How well did you know this?
1
Not at all
2
3
4
5
Perfectly