19. Accumulation & Distribution Flashcards

1
Q

Hacim ve delta ile birikim ve gürültünün farkı nedir?

A

Konsolidasyonun sadece gürültü olduğu yerde inisiyatif alınıyor. Bu, piyasanın ortalama etrafında salınmasıdır. En önemli şey, piyasanın ne zaman bu birikim sürecini gerçekleştirdiğini ve ne zaman sadece gürültü olduğunu ayırt edebilmektir. Yani eğer birikiyorsa, bu dikkat etmemiz gereken bir şeydir. Gürültü olduğunda, sadece salınır ve konsolide olur ve bundan kaçınmaya çalışmak isteriz.

How well did you know this?
1
Not at all
2
3
4
5
Perfectly
2
Q

Birikimin yüksek hacme sahip olması nedir?

A

Birikim nispeten yüksek bir hacme sahip olacaktır. Bu büyük bir ipucudur. Bir piyasa yatay bir aralıkta yatay hareket edebilir, ancak bunu nihayetinde yüksek hacimle yapıyorsa, bu aslında oldukça fazla birikim veya emilim olduğunu gösterir. Kelimeler arasındaki farkı anlayabilmeniz için bunu yazmak istiyorum. Absorpsiyon birikim anlamına gelir, ancak konsolidasyon anlamına gelmez. Şimdi dikkat edin, bu birikim sürecini yaşadığımızda, buna sarmal ya da elastik diyoruz. Bu biraz lastik bir bant gibidir, eğer onu geri çekmeye devam ederseniz, sonunda lastik bant kopacaktır. Bu birikim veya emilim sürecini büyük ölçekte gördüğünüzde, bu sarmal eninde sonunda bir yönde veya diğer yönde bir hareketi tetiklemelidir.

How well did you know this?
1
Not at all
2
3
4
5
Perfectly
3
Q

Anahtar dinamik değişikliklerinin tespiti nedir?

A

Bizim çok ilgilendiğimiz şey bu tetiklemedir çünkü bize inisiyatif almak için çok iyi fırsatlar sunar. Ancak önemli olan şey, momentumda bir değişim görecek olmanızdır. Tekrar görebileceğimiz şey, piyasanın bir birikim ve emilim sürecinden geçtiğidir. Elbette, düşük seviyedeki duyarlı fiyat hareketini ve yüksek seviyedeki duyarlı fiyat hareketini tekrar görebiliriz. Yani çok fazla reaktif fiyat hareketi, gerçek bir inisiyatif yok. Birdenbire, patlama, inisiyatif var. Buna hemen bakmalısınız ve eğer sadece bakıyorsanız, gerçek ipucunun ne olduğunu göreceksiniz. Tüm bu rotasyonları karşılaştırdığınızda, nadiren bir şey göze çarpıyor. Bu küçük dengesiz düşük hacimli alan göze çarpıyor. Bu düşük hacimli alanı alıyoruz. Önceki küçük rotasyondan ayrılıyor. Uzantıyı alırız, yine bazı gerçek cep konumlandırmalarıyla karşılaşırız ve piyasa daha sonra geri gelir, bu düşük hacimli alanı test eder, başarısız olur ve trend yönünde devam eder. Tamam, işte bu tetikleyici, momentumdaki bir değişiklikti, bu da satıcıların adım atması ve başlatma sürecini başlatmasıyla güzel bir küçük dengesizlikti. Şimdi başlangıçtaki hacim dinamiklerine dikkat edin, önceki birkaç rotasyondan çok daha yüksek, göreceli olarak çok daha yüksek. Delta kaymasına da dikkat edin. Çok fazla delta kayması var ve aniden bu deltanın dramatik bir şekilde kaydığını görüyoruz.

How well did you know this?
1
Not at all
2
3
4
5
Perfectly
4
Q

Rotasyonların %100 Örtüşmesi nedir?

A

Şimdi, birikim ve dağılım açısından, bunun birikim aşaması olduğunu unutmayın. Bir kez koptuğunda, bir kez dağıtım sürecine başladığımızda, o zaman kopuşu, dağıtımı ve girişimi elde ederiz. Söylediğim gibi, rotasyonlar %100 örtüşecektir. Görebildiğimiz şey, bu rotasyonların hepsinin üst üste geldiği ve nihayetinde çok sayıda koyu delta segmentiyle dolu olduğudur. Bu birikim dağılımının her yerinde çok sayıda koyu segment görebiliriz. Asıl önemli olan da bu. Size ne söylediğimi hatırlıyor musunuz? Birikim ve emilim konsolidasyon ile aynı şey değildir. Temel farklardan birinin yüksek hacim olduğunu söylemiştik. Başka bir deyişle, bu karanlık noktalar var. Eğer bu karanlık noktalar olmasaydı, büyük olasılıkla bir çeşit konsolidasyon olurdu. Temel ayrım budur. Yana doğru girişimlerin olduğu gerçekten parlak alanlar görürseniz, bu muhtemelen sadece konsolidasyondur. Oldukça koyu lekelerin olduğu alanlar görürseniz, bu emilim ve birikimdir ve her iki tarafın da kırılması için açmak istediğiniz bir şeydir.

How well did you know this?
1
Not at all
2
3
4
5
Perfectly
5
Q

Hangi stratejilerde kullanırız?

A

1. Absorption and Auctioning
2. Initiative Drive
3. Failed Break of S&R
4. Breakout Trading

How well did you know this?
1
Not at all
2
3
4
5
Perfectly