14. Liquidity Flashcards

1
Q

Önemi nedir?

A

Piyasalar trenddeyken ve likit değilken, yeterli likidite bulana kadar trendde kalmaya devam edeceklerdir. Bu neden gerçekleşir? Piyasa trenddeyken, herkes ya uzun pozisyon almak ya da kısa pozisyonlardan çıkmak için alım yapar. Her durumda, bu alımlar istenen likidite seviyesine ulaşana kadar devam edecektir. Likidite primi kavramı da buradan gelmektedir.

How well did you know this?
1
Not at all
2
3
4
5
Perfectly
2
Q

Fiyatın hızı ve etkileşim açısından likidite nedir?

A

Londra konut piyasasında olduğu gibi az sayıda alıcı ve satıcının olduğu piyasalarda, kiralık mülk sahibi olan tüm insanların aniden satmaya karar verdiğini düşünün. Peki satıcılar ne yapabilir? Sorun şu ki, satın almak isteyen çok fazla insan yok. Birisi satın almaya istekli olana kadar fiyatı düşürmeye devam etmek zorundalar ve bu biraz zaman alabilir. Esasen, likidite sağlamak için bir alıcıya ihtiyaçları var. Fon mevcudiyetini keşfettiklerinde, varlığı satabilirler ve bu da piyasada konsolidasyona yol açar. Breakout likiditesi dengeli bir piyasada kopuş senaryosuna kıyasla önemli ölçüde farklılık gösterir. Önemli bir direnç durumunda tepki veren satıcıların olmaması nedeniyle bir piyasa patlak verdiğinde likidite azalır ve bu da istenen likiditeyi azaltır. Yani piyasa daha az likit olacaktır, bu da fiyatların daha hızlı hareket edebileceği anlamına gelir.

How well did you know this?
1
Not at all
2
3
4
5
Perfectly
3
Q

İhtiyaç duyanlara likidite sağlamak nedir?

A

Piyasanın temel amacı, ihtiyaç duyanlara likiditeyi sağlamaktır. Bunun nedeni alıcı ve satıcıların katılım eksikliğidir ve bu da daha az istikrarlı bir piyasayla sonuçlanır. Ancak, grafiğim hala likidite sağlayan bazı alıcı ve satıcıların olduğunu gösteriyor, bu da piyasayı sakin tutabilir ve bir aralıkta sıkışıp kalabilir. Bu dengesizlikleri tespit etmek için, ayak izinin önemli bir bölümüne odaklanın ve bir dengesizliğe işaret edebilecek farklılıkları arayın. Düşük likidite durumlarında dengesizlikler daha sık görülür. Piyasa açık artırması yükseldiğinde dengesiz bir rotasyon yaratır. Likidite bulduğunda, yana doğru hareket etmeye başlar.

How well did you know this?
1
Not at all
2
3
4
5
Perfectly
4
Q

Breakout likiditesi nedir?

A

Breakout likiditesi dengeli piyasaya göre farklılık gösterecektir, ince farklılıklar anahtardır. Piyasa düşük hacimli veya dengesizlik alanının altına düştüğünde ne yapar? Ters yönde geri gider ve dengeyi kaybederiz. Bu, dengesizlik bölümünde size öğreteceğim başlıca tekniklerden biridir. Zaman içinde lifler değiştirilir ve elimine edilir. Ayak izinde birkaç düşük likidite bölgesi gözlemleyebiliriz, ancak bu, tüm tekniklerde uygulayacağımız likiditenin özüdür.

How well did you know this?
1
Not at all
2
3
4
5
Perfectly
5
Q

Hangi stratejilerde kullanılır?

A

Bütün stratejilerde kullanılır.

How well did you know this?
1
Not at all
2
3
4
5
Perfectly