21. Exhaustion High and Low Flashcards

1
Q

Stopların tetiklenmesi nedir?

A

Stop run olarak da bilinen yüksek ve düşük egzoz kullanımdayken stoplar çeşitli şekillerde tetiklenebilir. Bunun bir yolu, birinin piyasaya girip birden fazla fiyat çıkarmasıdır. Başka bir yol da, tek tek ödeme yaparak durdurma sürecini başlatmalarıdır.

How well did you know this?
1
Not at all
2
3
4
5
Perfectly
2
Q

Zayıf Abartılı Fiyat Tepkisi nedir?

A

Aşırı uçlarda veya aralık dahilinde zayıf abartılı fiyat tepkisi ne anlamına gelir? Piyasaya girerseniz, sonunda 230x0, 100x0, 80x0 ve 150x0 gibi çok sayıda sıfır görürsünüz. Bunun nedeni, birisi büyük miktarda sözleşme sattığında, tüm bu fiyatlardaki likiditeyi almasıdır, bu da karşı teklif olmayacağı anlamına gelir. Birbiri ardına birden fazla sıfır görürseniz, bu piyasada stoplar olduğu anlamına gelir. Ancak, yalnızca bir sıfır görürseniz, bu mutlaka stoplar olduğu anlamına gelmez.

How well did you know this?
1
Not at all
2
3
4
5
Perfectly
3
Q

Tükenmenin yüksek ya da düşüklüğü nedir?

A

** Tükenmenin yüksek ya da düşük olduğunu gördüğümüzde, bu her zaman uç bir noktada gerçekleşir ve en önemlisi, çok agresif bir hareketin ardından gelir. Peki yüksek ya da düşük tükenme nedir? Piyasanın kendini aşırı genişlettiği, kendi önüne geçtiği ve artık ya aşırı alım ya da aşırı satım yaptığı zamandır. Tükenmiş bir piyasa her zaman düşük ya da yüksek anlamına gelmez.**

How well did you know this?
1
Not at all
2
3
4
5
Perfectly
4
Q

Tükenmiş Piyasa ve Ara Verme nedir?

A

Tükenmiş bir piyasanın ara verme eğiliminde olur. Genel bir kural olarak, tükenmiş bir piyasa kırılma zamanının geldiğine işaret eder. Çok düşük ya da çok yüksek olduğu için piyasanın zirveye ya da dibe ulaştığını varsaymak yaygın bir hatadır. Böyle bir kırılma iki nedenden dolayı gerçekleşir.

  • Stratejilerden biri, piyasa olağan fiyat aralığının ötesine geçtiği için bir miktar kâr elde etmektir. Algoritmalar tarafından kullanılan bir diğer strateji ise göreceli değerdir ve piyasa belirli bir noktanın ötesine geçtiğinde satış yapmayı düşünebilirler. Dolayısıyla, piyasanın ara vermesinin bu nedenlerini aklınızda bulundurun. Yüksek volatilite nedeniyle, fiyatlar aşırı uçlara veya aralık dahilinde önemli ölçüde tepki verecektir. Bu duraklar etkinleştirildiğinde agresif bir görünüm olacaktır. Piyasa incelecek ve güçlü bir dalgalanma sergileyecektir. Ancak, bu muhtemelen yüksek delta, hacim ve rotasyonlarla sonuçlanacaktır.
  • Diğer nedenler de belirgindir.Bir piyasa yavaşlıyor ve yoruluyorsa, daha uzun bir süre boyunca piyasaya katılan daha fazla insan olacaktır. Bu da hacmin artmasına ve elbette daha fazla oynaklığa neden olur. Birisi çok satar ve fiyatları aşağı çekerse, daha fazla negatif deltamız olur. Tersine, eğer biri çok fazla alım yapar ve fiyatları yukarı çekerse, daha fazla pozitif deltamız olur. Bir piyasa durağı, büyüklüğüne ve likiditenin nerede sağlandığına göre belirlenir. Benim ve birçok tüccarın yaptığı en büyük hatalardan biri, düşen bir bıçağı yakalamaya çalışmaktır.
How well did you know this?
1
Not at all
2
3
4
5
Perfectly
5
Q

Stop ve Likidite ilişkisi nedir?

A

Piyasa stop, stop büyüklüğüne ve stop pozisyonlarının doldurulması için likiditenin nerede sağlandığına göre tanımlandığını unutmamak önemlidir. Piyasanın aşırı satım veya aşırı alım koşullarına ulaştığına inandığınızda, bunun bir garanti olmadığını anlamak hayati önem taşır, bu kendine haksızlıktır ve nedenini açıklayacağım. Nedenini açıklayacağım. Piyasa bu aşırı satım veya aşırı alım noktasına ulaştığında, piyasada muhtemelen stoplar olacaktır: Petrol piyasasında olduğumuzu ve 5000 kontrat için bir satış durdurma emri olduğunu düşünün. Emir verilir verilmez, tüccar emri yerine getirmek için gerektiği kadar fiyat alacaktır. Bunun kaç fiyat olacağını tahmin edemeyiz, çünkü bu emir defterinin hacmine bağlıdır. Eğer bol miktarda likidite varsa, yatırımcı 5000 kontratlık emri tamamlamak için yalnızca 10 fiyata ihtiyaç duyabilir. Mevcut emir sayısı düşükse, 30’a kadar farklı fiyat talep edebilir. Likidite sağlayarak yolu tıkarsanız, kendi ilerlemenizi engellemiş olursunuz. Bu ticaret stratejisiyle, en iyi fiyatı hedeflemeniz veya tahminlere güvenmeniz gerekmez. Ancak düşen bir piyasayı yakalamaya çalışmanın riskli ve öngörülemez olabileceğini unutmamak önemlidir.

How well did you know this?
1
Not at all
2
3
4
5
Perfectly
6
Q

Bu stratejiyi hangi koşullarda kullanabiliriz.

A

1. Exhaustion High & Low
2. Footprint Delta Unwind

How well did you know this?
1
Not at all
2
3
4
5
Perfectly