10. Initiative / Responsive Price Action Flashcards

1
Q

Fiyat modelleri nedir?

A

1. İnsiyatif > Duyarlı > İnsiyatif
2. Duyarlı > Duyarlı
3. İnsiyatif > İnsiyatif

How well did you know this?
1
Not at all
2
3
4
5
Perfectly
2
Q

İnsiyatif nedir?

A

1. İnisiyatif yalnızca bir emir verme eylemidir. Piyasalar ya bir emirle ya da önemli bir seviyeyi kırarak bir hamle yapar. Fiyatlar değiştikçe, reaktif davranışlar gözlemleriz. İnisiyatif basitçe harekete geçmektir ve piyasa buna fiyatları artırarak yanıt verir, biz de tekrar harekete geçeriz.

How well did you know this?
1
Not at all
2
3
4
5
Perfectly
3
Q

Duyarlı nedir?

A

Duyarlılıkta piyasa yukarı hareket eder ve satıcıların tepkilerinin aşağı hareket ettiğini, alıcıların tepkilerinin ise yukarı ve aşağı hareket ettiğini görürüz. İkisi arasındaki fark nedir? Bu durumda, fiyatlar yükseldikçe alıcılar pozisyonlarını kapatıp satış yaparken, satıcılar yüksek fiyatlara tepki verir. Bu, fiyatlar yükseldiğinde piyasaya tepki veren satıcılarla karşılaştığımız ve ardından alıcıların karlarını alarak fiyatların düşmesine neden olduğu anlamına gelir. Aynı durum fiyatlar düştüğünde de ortaya çıkar. Piyasaya ilk tepki veren alıcılarla karşılaşırız ve bu alıcılar satın almaya başladığında satıcılar karlarını alarak piyasanın tekrar yükselmesine neden olur. Bu model devam eder ve tepki veren bir piyasanın fiyat hareketi, başlatan bir piyasanınkine kıyasla farklı ve istisnai olur.

How well did you know this?
1
Not at all
2
3
4
5
Perfectly
4
Q

Fiyat modellerinin etkileşimi nedir?

A

Birinci tür, birisinin inisiyatif alıp karşılık vermesidir. İkinci tür ise birinin yalnızca yanıt vermesidir. Piyasa yükseldikçe, satıcılar aşağı doğru hareket ederek yanıt verirken alıcılar yukarı doğru hareket ederek yanıt verir ve bunun tersi de geçerlidir. Önemli ayrım şu: piyasa düştükçe, alıcıların tepkisini gözlemliyoruz. Pasif olarak piyasayı satın almaya başlarlar. Piyasa tekrar yükselmeye başladığında, satıcılar karlarını alır ve piyasa bu şekilde yukarı doğru döner. Bu, inisiyatif ve duyarlı fiyat hareketine ilişkin temel kavrayışımızdır. Şimdi, en güçlülerinden biri olan üçüncü tür, güçlü V dönüşü veya ters V dönüşüdür. Burada inisiyatif ters yönde alınır ya da aynı şekilde inisiyatif ve inisiyatif vardır. Karşılaşabileceğiniz en sağlam emir akışı fiyat eylemlerinden biridir.

How well did you know this?
1
Not at all
2
3
4
5
Perfectly
5
Q

Hangi stratejilerde kullanılır?

A

Bütün stratejilerde kullanılır.

How well did you know this?
1
Not at all
2
3
4
5
Perfectly