13. Relative Changes Flashcards

1
Q

Footprint ve Temel Prensipler nedir?

A

Tartışacağımız ilk ilke ilgili değişikliklerdir. Açıkça belirtmek gerekirse, geleneksel rotasyonu değil, yalnızca zamana dayalı rotasyonları kullanırken göreceli değişimden bahsediyoruz.

How well did you know this?
1
Not at all
2
3
4
5
Perfectly
2
Q

Dinamiklerin değişmesi nedir?

A

Göreceli değişikliklerin en güzel yanı dinamiklerde bir kayma olmasıdır. Dinamiklerdeki bu değişim bize bir ipucu ve faydalı bilgiler verir. Bir karşılaştırma yapacak olursam, bu bir poker oyunu izlemeye benzer. İki oyuncu karşı karşıyadır ve aniden içlerinden biri burnunu ovuşturur. Bu beklenmedik bir davranıştır ve bir şeylerin değiştiğine dair bir işaret verir. İşte göreceli değişim budur.

How well did you know this?
1
Not at all
2
3
4
5
Perfectly
3
Q

Footprint ve İnce Değişiklikler nedir?

A

İş planını ve fırsatı doğrulayan kilit faktörü belirteceğim. Plan, şansı ortaya çıkaran küçük değişiklikleri gösterir. Bu küçük değişiklikler metriklerdir ve bunlardan faydalanmak için bunları fark etmemiz gerekir. Göreceli değişiklikler için hacim, delta, fiyat ve zamanı kullanacağız. Dolayısıyla, iki rotasyon arasındaki hareket farkının buna kıyasla önemli olduğunu görebiliriz.

How well did you know this?
1
Not at all
2
3
4
5
Perfectly
4
Q

Hacim, Delta, Fiyat, Zaman etkileri nedir?

A

Açıklığa kavuşturulması gereken ilk nokta, likidite kullanıcısı mı yoksa sağlayıcısı mı olunduğudur. Likidite kullanıcısı sözleşme alır, sağlayıcısı ise sözleşme verir. Bu çok önemlidir çünkü likidite kullanma nedenleri bu iki grup arasında büyük farklılıklar gösterebilir. İşin incelik kazandığı nokta da burasıdır - etkileşimi daha iyi anlamak istiyorsanız, öncelikle katılımcının likidite kullanıcısı mı yoksa sağlayıcısı mı olduğunu ve doğası gereği pasif mi yoksa agresif mi olduğunu belirlemeniz gerekir. Altta yatan bu nedenleri anlamak, etkileşimi etkili bir şekilde yorumlamak için çok önemlidir. Likidite, fiyatların hareket hızı ve alıcılar ile satıcıların nasıl etkileşime girdiği üzerinde büyük bir etkiye sahiptir. Peki bu tam olarak ne anlama geliyor? Bir piyasa yukarı doğru hareket ettiğinde ve olumlu bir eğilim gösterdiğinde, likiditenin miktarı ve mevcudiyeti fiyatların hareket hızını belirlemede en önemli rolü oynayacaktır. Hız, fiyatın nasıl hareket ettiği ya da fiyatlar arasında nasıl salındığıdır. Çok fazla likidite varsa, bu daha az hıza işaret edecek, az likidite varsa, daha fazla hız kayması göreceğiz. Piyasanın ana amacı ihtiyacı olanlara nakit sunmaktır, bunu her zaman aklınızda bulundurun. Piyasanın birincil amacı ihtiyacı olanlara likidite sağlamaktır. Genel olarak, likit olmayan piyasalar likidite bulana kadar eğilim gösterecektir.

How well did you know this?
1
Not at all
2
3
4
5
Perfectly
5
Q

Hangi stratejilerde kullanılır?

A

Bütün stratejilerde kullanılır.

How well did you know this?
1
Not at all
2
3
4
5
Perfectly