20. Tail Auction Flashcards

1
Q

İnsiyatif tipi yapılar nedir?

A

Kuyruk açık artırmasına benzeyen bir mum çubuğu gördüğümüzde, bunun nedeni inisiyatif tipi fiyat tepkisine yönelik bir girişimdir. Bu, mum çubuğunda iki çeşidi olan belirli bir formasyon yaratır: ters V dönüşü ve V dönüşü. Mum çubuğunda kalan büyük kuyruk nedeniyle buna kuyruk müzayedesi diyoruz. İnisiyatiften başka bir inisiyatif türüne geçen bir fiyat tepkisi görmek son derece olağandışıdır. İnisiyatif ve tepki prensibini tartışırken, piyasaların genellikle inisiyatiften tepkiye ve ardından tekrar inisiyatife veya tepkisel bir fiyat hareketine geçiş yaptığı önemli bir vurguydu. Bir inisiyatifin diğerini takip ettiğine tanık olmak nadirdir ve bu nedenle, gerçekleşirse, piyasada önemli bir değişime işaret eder. Bu değişimler bir seans, birkaç gün ve hatta bazı durumlarda birkaç ay boyunca devam edebilir. Bu nedenle, bu prensibi anlamak ve bu prensipte uzmanlaşmak çok önemlidir.

How well did you know this?
1
Not at all
2
3
4
5
Perfectly
2
Q

İnsiyatif ve Agresiflik nedir?

A

Girişimden girişime yaklaşımı nedeniyle piyasa agresif bir yapı sergileyecektir. Yukarı çıkarken bir inisiyatif, aşağı inerken de başka bir inisiyatif vardır. Alıcılar yukarı çıkarken, satıcılar ise aşağı inerken girişimde bulunur. Her iki yönde atılan adımlar nedeniyle, yüksek alım satım faaliyeti ve değişkenlikle birlikte önemli piyasa dalgalanmaları bekliyoruz.

How well did you know this?
1
Not at all
2
3
4
5
Perfectly
3
Q

Önemli dönüm noktaları nedir?

A

** Daha sonra piyasa, agresif bir şekilde satış yapmaya başlayan satıcılarla karşılaşacaktır. Tipik olarak, piyasa yükselirken başlangıçta bazı dengesizlikler olabilir, ancak sonunda daha aşırı bir gölgelenme ortaya çıkacaktır. Ardından, piyasa agresif bir şekilde satış yapmaya başlayan satıcılarla karşılaşacaktır.**

How well did you know this?
1
Not at all
2
3
4
5
Perfectly
4
Q

Kritik noktalarda yüksek hacim nedir?

A

** Yükselişte, koyu maviyle sonuçlanan alım faaliyetleri olacaktır. Tersine, düşüşte koyu kırmızıya tanık olacağız. Piyasa yükseldikçe, satıcılar mutlu bir şekilde likidite sağlayacak ve bir darbe almaya istekli olacaklardır. Şortları başlatmaya hazırlanıyorlar ve bu nedenle doldurulmaktan memnunlar. Ancak, piyasa döndükçe koyu kırmızı, oldukça agresif bir yükseliş trendinden çıkmaya çalışan alıcıları gösterir. Bazı bilgisayar programları son fiyat artışı sırasında kar elde etmek için satış yapmış olabilir ve farklı zaman dilimlerinde satın almaya çalışan başka katılımcılar da olabilir. Buna ikincil tepki alımı denir. Önemli olan, ikincil tepki alıcıları tarafından yapılan önceki düşük seviyeyi kırarsak, satış tarafı yönünün devam edeceğidir. Aşağı yönlü hareket sırasında piyasa dengesizliklerini de görebileceğimizi belirtmek gerekir.**

How well did you know this?
1
Not at all
2
3
4
5
Perfectly
5
Q

Kuyruk açık artırması nedir?

A

İşte bir kuyruk açık artırmasını tanımanın temelleri: Önce harekete geçin. Ardından, tepki alımları bekleyin. Açıkça görüldüğü üzere, güçlü bir satış girişiminin ardından, satış devam etmeden önce alıcılardan güçlü bir tepki gelmektedir. Şimdi, bunu V şeklinde bir tersine dönüş olarak çizecek olsaydım, benzer bir model görürdük; satış girişimi kırmızının daha koyu tonlarına neden olur ve bir alım tepkisiyle sonuçlanırdı. Şimdi, bunu V şeklinde bir ters dönüş olarak çizecek olsaydım, benzer bir model görürdük, inisiyatif satışı kırmızının daha koyu tonlarına neden olur ve bir satın alma tepkisiyle sonuçlanırdı. Satın alma yaklaşımı müdahale edecek, ürünü geri alacak ve ters yönde ilerlemeden önce satıcıdan bir miktar dirençle karşılaşacaktır.

How well did you know this?
1
Not at all
2
3
4
5
Perfectly
6
Q

Hız ve zamana dikkat etmek nedir?

A

Yaklaşımın reddedilmesini bekliyorsak, o zaman bir yöne doğru güçlü bir tercih olduğu açıktır. Bu nedenle, ters yönde alım yapmanın gücünü ölçmek için zaman çok önemli bir faktördür. Hız ve zamana odaklanıyoruz.. Strateji her zaman mükemmel bir V şekli gibi görünmeyebilir, ancak önemli olan üç ilkeyi takip etmektir. Daha V şekilli veya ters V şekilli örnekler daha iyidir, ancak ilkelere bağlı kaldıkları sürece kuyruk açık artırması oyundadır. Zamana dayalı rotasyonları görmek biraz daha kolaydır. “Neden? Çok basit. Normal rotasyona dayalı bir yaklaşım kullansaydık, bir rotasyon sırasında size kapanabilir, ardından bir sonraki rotasyon sırasında açılabilir ve bu böyle devam edebilirdi.

How well did you know this?
1
Not at all
2
3
4
5
Perfectly
7
Q

Zamana dayalı rotasyon nedir?

A

Zamana dayalı bir yaklaşımla, bir ret veya geri dönüşün ne zaman gerçekleştiğini daha kolay gözlemleyebilirsiniz. Ayrıca, zamana dayalı bir yaklaşımla, piyasa yönünde bir dönüş olduğunda genellikle bir zaman çerçevesi kavramını görürüz.” Yani yine, rotasyonel bir yaklaşım yerine zamana dayalı bir yaklaşım kullanırsak anlamayı daha kolay bulacaksınız.

How well did you know this?
1
Not at all
2
3
4
5
Perfectly
8
Q

Bu stratejiyi hangi durumlarda kullanabiliriz?

A

1. Key Auctioning Reversals

How well did you know this?
1
Not at all
2
3
4
5
Perfectly