11. High Volume Area Flashcards

1
Q

Göreceli Büyük Hacim nedir?

A

Bu, işlem hacminin diğerlerine göre büyük olduğu alanları ifade eder. Yüksek hacim söz konusu olduğunda, bu oldukça basittir. Fiyatların gölgesi veya gruplandırması ne kadar koyu ve hacim ne kadar büyükse, bu yüksek hacimli alan diğer bölgeler için o kadar anlamlıdır.

How well did you know this?
1
Not at all
2
3
4
5
Perfectly
2
Q

Yüksek katılımlı bölge nedir?

A

Unutmayın, hacim ticari faaliyeti ifade eder, dolayısıyla yüksek hacimli bölgeler aynı zamanda yüksek katılımlı bölgelerdir.

How well did you know this?
1
Not at all
2
3
4
5
Perfectly
3
Q

Önemli etkileşim noktası nedir?

A

Bu noktada neden önemli bir katılım olduğunu sormak çok önemlidir. Alıcıları ve satıcıları bu şekilde katılmaya iten neydi? Bu etkileşim noktalarında likiditeyi kimin aldığını ve sağladığını belirlememiz gerekir. Bu, kavranması gereken hayati bir kavramdır. Piyasalar yükseldikçe, birileri likiditeyi alırken bir başkası da likiditeyi sağlar. Alıcı, piyasayı satın alarak başlayan kişidir. Onlar satın aldıkça, piyasa yapıcıları, hedge’ler ya da başka herhangi biri olsun, teklif veren her kimse likiditeyi sağlar. Bu nedenle, piyasa konumlandırması ve belirli ticaret stratejileri hakkında bilgi edinirken, likiditeyi kimin aldığını ve kimin sağladığını anlamak önemlidir. Eğer kimse likidite sağlamıyorsa, işte o zaman trend piyasaları gözlemlemeye başlarız.

How well did you know this?
1
Not at all
2
3
4
5
Perfectly
4
Q

Net konumlandırma ve delta nedir?

A

Bireyler mal veya hizmet sağladığında ve aldığında, konsolide piyasalara doğru daha fazla denge gözlemleriz. Piyasanın net pozisyonunu ve deltasını anlamak çok önemlidir. Daha önce de belirttiğim gibi bir bölgede çok fazla alım satım faaliyeti olduğunda, deltaya dikkat etmek en iyisidir. Bu not edilmesi gereken önemli bir bilgidir. Bunun nedeni, fiyat yükseliyorsa ve alım satım faaliyeti yüksekse ve yine de fiyat yükselmeye devam ediyorsa, satıcılardan çok daha fazla alıcı olduğu anlamına gelir.

How well did you know this?
1
Not at all
2
3
4
5
Perfectly
5
Q

Hangi stratejilerde kullanılır?

A

1. Absoprtion and Auctioning
2. Hiding Behind Elephant
3. Footprint Delta Unwind

How well did you know this?
1
Not at all
2
3
4
5
Perfectly